ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιαματικές πηγές κρίθηκαν δέκα φυσικοί πόροι

iamatikes-piges-krithikan-deka-fysikoi-poroi-2135306

Δέκα φυσικούς πόρους ως ιαματικές πηγές αναγνώρισε με πρόσφατες αποφάσεις του το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με αποτέλεσμα οι νομιμοποιημένες πηγές στη χώρα μας να έχουν φθάσει πλέον τις είκοσι τέσσερις.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, υπολείπονται ακόμη δεκάδες αναγνωρίσεις φυσικών πόρων, που οι διαχειριστές τους είτε έχουν καταθέσει φάκελο στο υπουργείο είτε πρόκειται να καταθέσουν τους επόμενους μήνες. Ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες προς την κατεύθυνση όχι μόνο των αναγνωρίσεων αλλά και της εφαρμογής του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου σε θέματα αδειοδοτήσεων και κατηγοριοποίησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου το προϊόν του ελληνικού τουρισμού υγείας να διαμορφωθεί και να αποκτήσει τον δικό του χαρακτήρα. Κατά τον Σύνδεσμο μόνο έτσι θα φανεί η τεράστια δυναμική των ελληνικών ιαματικών πηγών, θα γίνει πράξη η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και θα προστεθεί πλούτος στην οικονομία της χώρας. Με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού μπορεί να ενισχυθεί τόσο η εσωτερική όσο και η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση.

Οι πρόσφατες δέκα αναγνωρίσεις αφορούν πηγές που βρίσκονται στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Αγρινίου, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βισαλτίας, Ζαχάρως, Καλύμνιων, Μήλου, Μύκης και Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου. Οι δεκατέσσερις προηγούμενες αναγνωρίσεις αφορούν πηγές που βρίσκονται στους Δήμους Αλμωπίας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Βόλβης, Θέρμης, Ιστιαίας – Αιδηψού, Καβάλας, Κασσάνδρας, Λαμιέων και Παγγαίου.