Πρώτη επίσκεψη Ιερωνύμου στο ΥΠΕΠΘ

Πρώτη επίσκεψη Ιερωνύμου στο ΥΠΕΠΘ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφού πέρασε με επιτυχία, όπως ήταν αναμενόμενο, τον σκόπελο των αντιδρώντων μητροπολιτών, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συναντάται σήμερα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Η συνάντηση γίνεται λίγες ημέρες μετά τα πυρά που αντήλλαξαν Ιερώνυμος και Φίλης για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ειδικότερα, παρά τις αντιδράσεις και τις δηλώσεις από μητροπολίτες κατά της συμμετοχής της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μεγάλη Σύνοδο των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Κρήτη, χθες η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος (μετέχουν όλοι οι μητροπολίτες), που συνεκλήθη εκτάκτως για να συζητήσει τις θέσεις της για τη Σύνοδο της Κρήτης, ολοκληρώθηκε χωρίς υψηλούς τόνους. «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μελέτησε διεξοδικά τις προτάσεις της ΔΙΣ, μίαν προς μίαν, και προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία και σε προσθήκες. Η τελική απόφαση θα υποστηριχθεί από τον Μακαριώτατο στις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου», ανέφερε η Ιεραρχία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι με τις προσθήκες ικανοποιήθηκαν και οι αντιδρώντες.

Σήμερα, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τον κ. Φίλη και θα είναι η πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού. Η επίσκεψη αποτελεί και ανταπόδοση εκείνης του κ. Φίλη στην αρχιεπισκοπή τον περασμένο Οκτώβριο. Η συνάντηση έχει σκοπό την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για την ενίσχυση χιλιάδων άπορων οικογενειών με δέματα τροφίμων, μέσω της Αποστολής, φιλανθρωπικής οργάνωσης της Εκκλησίας. Ωστόσο, το ραντεβού θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού προ ημερών ο κ. Ιερώνυμος, σχολιάζοντας τις θέσεις του υπουργού, είπε ότι πρόκειται «για λόγια που έχουν κουράσει» και πως, ακόμη και αν περάσουν αυτού του είδους οι θεωρίες, «η Εκκλησία δεν πεθαίνει». Από την πλευρά του, στη Βουλή ο Νίκος Φίλης σχολίασε με νόημα ότι τον τελικό λόγο για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά έχει, σύμφωνα με το σύνταγμα, το υπ. Παιδείας.

Τέλος, αφού ολοκληρωθεί ο εθνικός διάλογος για την παιδεία, αναμένεται νομοσχέδιο για τις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες, για το οποίο θα ληφθούν υπόψη και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στους δανειστές (εξορθολογισμός μονάδων, αξιολόγηση κ.λπ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή