Σύγχρονο Οδοντιατρικό Κέντρο για ασφαλισμένους ΠΕΔΥ

Σύγχρονο Οδοντιατρικό Κέντρο για ασφαλισμένους ΠΕΔΥ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα δημόσιο Οδοντιατρικό Κέντρο για παροχή υπηρεσιών που καλύπτουν όλο το φάσμα της στοματικής υγιεινής δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής. Στις νέες εγκαταστάσεις του τοπικού Ιατρείου Λένορμαν (επί της οδού Λένορμαν 200), που πρόσφατα αναδιαμορφώθηκαν, βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών οδοντοθεραπευτικό ιατρείο για έλεγχο και ολοκληρωμένη θεραπεία, παιδοδοντικό για πρόληψη και ολοκληρωμένη θεραπεία, ορθοδοντικό για παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών, γναθοχειρουργικό και οδοντοπροσθετικό ιατρείο. Επίσης το Κέντρο διαθέτει τρία εξειδικευμένα εργαστήρια και συγκεκριμένα ακτινολογικό για πανοραμικές ακτινογραφίες στόματος, οδοντοπροσθετικό στο οποίο κατασκευάζονται και επισκευάζονται οδοντοστοιχίες και ορθοδοντικό εργαστήριο στο οποίο κατασκευάζονται κινητοί ορθοδοντικοί μηχανισμοί. Το κέντρο υποστηρίζεται από καρδιολογικό, ωτορινολαρυγγολογικό και οφθαλμολογικό ιατρείο που υποδέχονται ταυτόχρονα και μεμονωμένα περιστατικά ανηλίκων.

Το Οδοντιατρικό Κέντρο στη Λένορμαν απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό της Αττικής, όπως και όμορων νομών που δεν παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες. Οι πολίτες μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους καλώντας σε κάποιο από τα πενταψήφια νούμερα στα οποία ρυθμίζονται τα ραντεβού στο ΠΕΔΥ.

Η δημιουργία του Οδοντιατρικού Κέντρου έρχεται σε μία οικονομική συγκυρία που η ανάγκη για δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη είναι επιτακτική, αφού η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι από τα πρώτα που «κόβονται» όταν μειώνεται το εισόδημα των νοικοκυριών.

Η 1η ΥΠΕ προχώρησε σε ανασχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης και στο πλαίσιο αυτό συγκροτήθηκε ειδική επιστημονική ομάδα με τη συμμετοχή οδοντιάτρων, παιδοδοντιάτρων, ορθοδοντικών, οδοντοτεχνικών του ΠΕΔΥ και στελεχών της ΥΠΕ, η οποία κατέγραψε και αξιολόγησε τη στελέχωση τον εξοπλισμό, τη γεωγραφική διασπορά και τις θεραπευτικές πρακτικές των οδοντιατρείων στην Πρωτοβάθμια. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) που ανήκουν στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκαν το 2015 από τους 159 οδοντιάτρους που υπηρετούν σε αυτές 30.362 οδοντιατρικές πράξεις. Η ζήτηση για δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη φαίνεται και από τον υπερδιπλασιασμό των σχετικών πράξεων στα Κέντρα Υγείας της 1ης ΥΠΕ, Καπανδριτίου, Κορωπίου, Λαυρίου, Μαρκοπούλου, Νέας Μάκρης, Ραφήνας και Σπάτων) μέσα σε μόλις μία τριετία. Το 2012 πραγματοποιήθηκαν σε αυτά 13.884 οδοντιατρικές πράξεις, 19.684 έγιναν το 2013, 20.383 το 2014 και 28.462 το 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή