ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περίπου 73.000 ευρώ άρπαξαν άγνωστοι από ΑΤΜ

peripoy-73-000-eyro-arpaxan-agnostoi-apo-atm-2135746

Περίπου 73.000 ευρώ άρπαξαν σήμερα τα ξημερώματα από το ΑΤΜ τράπεζας στο Κράθιο Ακράτας, άγνωστοι δράστες, οι οποίοι προηγουμένως προκάλεσαν έκρηξη στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης, ώστε να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έφθασαν στο υποκατάστημα με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί στις 18 Μαΐου από την Καλλιθέα Αττικής.

Στην συνέχεια απενεργοποίησαν την κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν έξω από την τράπεζα και κατόπιν ξήλωσαν το προστατευτικό κιγκλίδωμα, που ήταν τοποθετημένο στην άκρη του πεζοδρομίου.

Αμέσως μετά, ένας από τους δράστες, όπως εικάζεται, μπήκε στο αυτοκίνητο και κάνοντας όπισθεν έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας.

Έχοντας πλέον πρόσβαση στο εσωτερικό της τράπεζας, οι άγνωστοι κατευθύνθηκαν προς το ΑΤΜ, στο οποίο διοχέτευσαν ποσότητα αερίου και προκάλεσαν έκρηξη. Στην συνέχεια πήραν τα χρήματα που βρήκαν μέσα και έφυγαν με το κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψαν περίπου 50 μέτρα μακριά από την τράπεζα, αφού προηγουμένως του έβαλαν φωτιά.