Ανακοινώνεται το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών

Ανακοινώνεται το νέο Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ανακοινώνεται σήμερα, και τα αποτελέσματα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένης της συγκυρίας και του άτυπου «πολέμου» που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Δικαιοσύνης, με σημείο αιχμής την υπόθεση Βγενόπουλου. Οι εκλογές διεξήχθησαν σε δύο Κυριακές και η διαδικασία ολοκληρώθηκε προχθές 29 Μαΐου.

Η προσέλευση ήταν αθρόα –άλλωστε, η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι από τις μεγαλύτερες δικαστικές ενώσεις, καθώς αριθμεί περί τις 4.000 μέλη– και ως εκ τούτου χθες δεν είχαν εξαχθεί τα τελικά αποτελέσματα.

Υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ., επικεφαλής των πέντε συνδυασμών, ήταν: 1ος. Χρήστος Τζανερρίκος, πρόεδρος Εφετών. 2ος. Κασσιανή Λιάρου, εφέτης Αθηνών, Χριστόφορος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, Χριστίνα Σαλάππα, πρωτοδίκης Αθηνών, και Μαρία Κουβαρά, ειρηνοδίκης Λαυρίου. 3ος. Νίκος Σαλάτας, εφέτης. 4ος. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, εφέτης. 5ος. Δημήτρης Ζιγκόλης, εισαγγελέας Πρωτοδικών. Και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.

Πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων μέχρι σήμερα είναι η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, η οποία ανήκει στον συνδυασμό του κ. Τζανερρίκου και διαδέχθηκε τη νυν πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, που τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων που σημειώνονται στη Δικαιοσύνη, μετά τις καταγγελίες του προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Βγενόπουλος έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, κατηγορώντας την για παρεμβάσεις στον χειρισμό της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και για σωρεία κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων η απόπειρα δωροληψίας. Επί της μήνυσης Βγενόπουλου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα υπό την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα δύο έρευνες σχετικές με την υπόθεση. Εξ αυτών η μία είναι πειθαρχική και αφορά ομάδα εισαγγελέων που, κατά την αναφορά του εισαγγελέα Εφετών Ι. Αγγελή, παρενέβησαν στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Μεταξύ των εισαγγελέων που ελέγχονται είναι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία, σημειωτέον, συνταξιοδοτείται στις 30 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή