Επιστολή στον Τσίπρα για παράτυπα πτυχία

Επιστολή στον Τσίπρα για παράτυπα πτυχία

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απευθύνει η Oλγα Αθανάσιου, ζητώντας συνάντηση για να τον ενημερώσει για το σκάνδαλο με τα παράτυπα πτυχία ΤΕΕ, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που υπέστησαν προ δεκαετίας η κόρη της και άλλα παιδιά, που έχασαν μία θέση στο Δημόσιο από υποψηφίους που κατείχαν παράτυπους τίτλους από ιδιωτικά ΤΕΕ. Πρόκειται για την υπόθεση με τα άριστα απολυτήρια που έπαιρναν μαθητές από ιδιωτικά ΤΕΕ της Αρτας, ώστε να αυξήσουν τα μόριά τους για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο Δημόσιο. Με τον τρόπο αυτό, βέβαια, προηγήθηκαν άλλων υποψηφίων που έχασαν τη θέση. Ειδικότερα, η κ. Αθανασίου είναι χαμηλόμισθη –εργάζεται ως καθαρίστρια, ενώ προ διετίας απεβίωσε ο σύζυγός της– και πριν από 11 χρόνια η κόρη της είχε διεκδικήσει μία θέση στην Αγροτική Τράπεζα και σε Επιμελητήριο της χώρας. Ωστόσο δεν προσλήφθηκε. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχάλης Κουρουτός, η κόρη της κ. Αθανασίου είχε αποφοιτήσει με βαθμό 18 από δημόσιο σχολείο και στην κατάταξη διορισμού ήταν επιλαχούσα, ενώ μπροστά της θέσεις πήραν υποψήφιοι με απολυτήριο από «αμαρτωλό» ιδιωτικό ΤΕΕ. Μάλιστα, η κ. Αθανασίου υπήρξε η πρώτη που κατήγγειλε στην ΟΙΕΛΕ το θέμα το 2005.

Ζητούν ίσες ευκαιρίες

Η κ. Αθανασίου, στην επιστολή που συνυπογράφει με τον κ. Κουρουτό, ζητεί από τον κ. Τσίπρα «να αποκατασταθούν, επιτέλους, συνθήκες αξιοκρατίας και διαφάνειας, ώστε οι νέες και οι νέοι μας να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην εργασία, ανεξάρτητα από το σχολείο στο οποίο φοίτησαν και την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή