ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πλήρη σύνθεση το ΑΣΕΠ

Σε πλήρη σύνθεση το ΑΣΕΠ

Σε πλήρη σύνθεση τελεί πλέον το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού, καθώς στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής επετεύχθη συμφωνία από την ευρύτατη πλειοψηφία των 4/5, όπως είναι και η σχετική συνταγματική πρόβλεψη.

Πρόεδρος της 28μελούς Ανεξάρτητης Αρχής παραμένει ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Νοέμβριο του 2014 για θητεία έξι ετών.

Για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρου του ΑΣΕΠ επελέγησαν:

Ο κ. Διονύσιος Λασκαράτος, πρώην Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και νυν Γενικός Επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Ηλίας Νικολόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ο κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, για τις θέσεις των 24 Συμβούλων επελέγησαν:

Η κ. Ευαγγελία-Αναστασία Βασσάλου, Διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Η κ. Ευαγγελία Βλάχου, υποψήφια Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέλεχος της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Ο κ. Γεράσιμος Δραγώνας, Μηχανολόγος Μηχανικός, με επαγγελματική εμπειρία, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Ερευνών Εθνικής Άμυνας, στην Αττικό Μετρό Α.Ε. και στα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε.

Η κ. Μαρία Θεοδωράκη-Ρεντούμη, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν Σύμβουλος του ΑΣΕΠ και πρώην εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο κ. Ανδρέας Καβουρίνος, πτυχιούχος της Ανώτατης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, πρώην Διευθυντής στον κλάδο των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Εμμανουήλ Καρράς, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics, νυν στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Χαρίλαος Κλουκίνας, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στο Ποινικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, τέως εφέτης.

Η κ. Μαρία Λάμπρη, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, νυν Στέλεχος του ΑΣΕΠ.

Ο κ. Ελευθέριος Μακρυλάκης, πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Επιθεωρητής-Ελεγκτής στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η κ. Στέλλα Μαργέλλου, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην εφέτης Διοικητικών Δικαστηρίων.

Η κ. Δημητρούλα Μαυρομμάτη, πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εφέτης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

Η κ. Φωτεινή Μπομπότη, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και του Σαουθάμπτον, δικηγόρος Αθηνών.

Ο κ. Γεώργιος Μποροδήμος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Επίτιμος Εισαγγελέας Αρείου Πάγου.