Δίκη Χ.Α.: Για «αντιφάσεις αστυνομικών» κάνει λόγο η πολιτική αγωγή

Δίκη Χ.Α.: Για «αντιφάσεις αστυνομικών» κάνει λόγο η πολιτική αγωγή

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για αντιφάσεις στις μαρτυρίες των αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά και  ενδεχομένως καταστήσουν αναγκαία την  κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους έκανε λόγο η πολιτική αγωγή κατά τη διάρκεια της εξέτασης  του μάρτυρα αστυνομικού Νίκου Ντάφου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι αναφέρθηκαν σε σημεία των επίμαχων καταθέσεων στις οποίες καταγράφονται  περισσότεροι από ένας αστυνομικοί να λένε ότι προχώρησαν στη σύλληψη  του κατηγορημένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ή βρήκαν και παρέδωσαν το όπλο του εγκλήματος .

Όταν στον  αστυνομικό υπεδείχθη φωτογραφία του μαχαιριού , το οποίο αποτέλεσε το όπλο του εγκλήματος  και συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία εκείνος σχολίασε ότι «μοιάζει πολύ» με αυτό που παρέδωσε στους συναδέλφους του εκείνο το βράδυ. «Ήταν ξύλινο με κάποιες μεταλλικές λεπτομέρειες » είπε.

Η εξέταση του μάρτυρα από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής έγινε μέσα σε κλίμα έντασης με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να διαμαρτύρονται για τις ερωτήσεις  σχετικά με το αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης λέγοντας πως το «κατηγορητήριο γίνεται πλαστελίνη και δημιουργείται απόλυτη ακυρότητα». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιουνίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή