Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Ελληνα ναυτικού

Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας του Ελληνα ναυτικού

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία  του 63χρονου Ελληνα ναυτικού, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις 12 Ιανουαρίου 2016, μέσα σε καταψύκτη στο διαμέρισμά του, στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, ενώ από την τοξικολογική εξέταση διαπιστώθηκε η ύπαρξη οινοπνεύματος και αγχολυτικού-υπνωτικού φαρμακευτικού σκευάσματος στον οργανισμό του θύματος.

Δράστες, σύμφωνα με την αστυνομία, είναι η 49χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, υπήκοος Βουλγαρίας, μια 26χρονη ομοεθνής της, η οποία συνελήφθη στην Αθήνα, ένας Ρουμάνος 29 ετών και δύο άγνωστοι άνδρες. Για την πρώην σύζυγο του 63χρονου και τον Ρουμάνο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία, είναι και ένας 32χρονος Βούλγαρος, έγκλειστος ήδη στις φυλακές Νιγρίτας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Οπως εξακριβώθηκε από την πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, καθώς και την εξέταση όλου του προανακριτικού υλικού, η 49χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, πρώην σύζυγος του θύματος, αποφάσισε να δολοφονήσει τον 63χρονο λόγω των μακροχρόνιων προστριβών που είχε μαζί του.

Προκειμένου ωστόσο να διαπράξει την ανθρωποκτονία, ζήτησε τη βοήθεια της 26χρονης, η οποία της σύστησε για τον σκοπό αυτό τον 29χρονο υπήκοο Ρουμανίας, καθώς και δύο άγνωστους ομοεθνείς του. Αρχές Ιανουαρίου του 2015 μετέβησαν όλοι στην Καλλιθέα, στο διαμέρισμα της 49χρονης, η οποία κάλεσε το θύμα να την επισκεφτεί προφασιζόμενη κάποιο ενδοοικογενειακό πρόβλημα.

Όταν ο 62χρονος εισήλθε στο διαμέρισμα τον χτύπησαν, του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια και του κάλυψαν το κεφάλι με πανί. Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του θύματος για να κλέψουν χρήματα και τιμαλφή.

Μετά την ανθρωποκτονία η 49χρονη αγόρασε έναν καταψύκτη, τον οποίο μετέφερε στο διαμέρισμά της ο 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και στη συνέχεια από κοινού, τοποθέτησαν σε αυτον τη σορό του θύματος. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίστηκαν, μεταβαίνοντας στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος της 49χρονης, της 26χρονης και του 29χρονου. Δυνάμει του εντάλματος συνελήφθη η 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος την παρέπεμψε στον Τακτικό Ανακριτή.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή