Στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη της Χ.Α.

Στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών η δίκη της Χ.Α.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από 14 μήνες εντάσεων, παραινέσεων και σημαντικότατης καθυστέρησης στη διεξαγωγή της, η δίκη της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται, τελικά, από την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Τα διαδικαστικά ζητήματα, ως φαίνεται, λύθηκαν –αφού, σημειωτέον, μεσολάβησε συνάντηση της μητέρας του Παύλου Φύσσα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής– και ο πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Νικόλαος Δαύρος απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο το σχετικό έγγραφο για τη μεταφορά της δίκης.

Ειδικότερα, στο έγγραφο ο κ. Δαύρος διαπιστώνει αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης και, βάσει αυτού, ο κ. Παρασκευόπουλος αποφάσισε τη μεταφορά της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών. Πάντως ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επιστροφής της διαδικασίας στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, εφόσον υπάρξουν δυσχέρειες, «με πράξη του ιδίου του προέδρου κ. Δαύρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού». Ο κ. Δαύρος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι «θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων».

Εν τω μεταξύ, νέο αίτημα για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού και Νίκου Μίχου διαβιβάστηκε από τον Αρειο Πάγο στη Βουλή. Το αίτημα αφορά μήνυση για συμμετοχή τους στην επίθεση που έγινε τον Ιούλιο του 2013 στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Η συγκεκριμένη δικογραφία είχε αρχειοθετηθεί αλλά ανασύρθηκε ύστερα από μήνυση και ο Αρειος Πάγος τη διαβίβασε στη Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή