ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Π. Μαυρίκος φέρεται να είναι ο νεκρός της Αττικής Οδού

a8hna--nekr_2
a8hna--nekr
a8hna--nekr_3
a8hna--nekr_1

Την Παρασκευή αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα DNA, για την ταυτότητα του θύματος, ώστε να υπάρξει επίσημη αναγνώριση, αν και οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής δεν έχουν αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το απόγευμα της Πέμπτης η σύζυγος του εκδότη αναγνώρισε κάποια κοσμήματα που φορούσε ο εκδότης, καθώς το πτώμα δεν είναι αναγνωρίσιμο.

Ο εκδότης σειράς ημερήσιων φύλλων και εμπλεκόμενος στο κύκλωμα εκβιασμών που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, Παναγιώτης Μαυρίκος, φέρεται να είναι ο οδηγός του οχήματος που το μεσημέρι της Πέμπτης κάηκε ολοσχερώς στην Αττική Οδό, μετά από τροχαίο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ το απόγευμα ο συνήγορος του Π. Μαυρίκου, Αλέξης Κούγιας, αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί «και επιστημονικά» ο θάνατος του πελάτη του, όλα τα στοιχεία συνηγορούν πως ο εκείνος είναι ο νεκρός οδηγός, καθώς το δυστύχημα συνέβη λίγη ώρα μετά από επιβεβαιωμένο ραντεβού του, σε μικρή απόσταση από το συμβάν.

Παρά το γεγονός ότι επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει και αναμένεται τις επόμενες ώρες επίσημη δήλωση από το συνήγορό του κ. Αλ. Κούγια, πηγές στην Ελληνική Αστυνομία θέλουν το όχημα που καταστράφηκε να είναι καταχωρημένο στο όνομα της συζύγου του εκδότη, Ευαγγελίας Συρίγου.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ο άνδρας απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 15:15 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, στο ύψος του Νέου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το υλικό που ανέσυραν οι αστυνομικές αρχές από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της Αττικής οδού προκύπτει ότι το όχημα κινούνταν στη μεσαία λωρίδα όταν άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να κινείται σταδιακά προς τα αριστερά έως ότου καταλήξει πάνω στο τοιχίο και συρθεί για περίπου δύο μέτρα, λίγο πριν πάρει φωτιά και ανασυρθεί απανθρακώμενος από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έσπευσε στο σημείο.

Όπως φαίνεται στις κάμερες, ο οδηγός μετά την πρόσκρουση φαίνεται να κάνει προσπάθειες να απεγκλωβιστεί ενώ άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, χωρίς αποτέλεσμα λόγω του κεντρικού κλειδώματος.

Από την επιτόπια έρευνα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), δεν προκύπτουν, τουλάχιστον μακροσκοπικά, στοιχεία τα οποία κατατείνουν σε εγκληματική ενέργεια, όπως ίχνη εκρηκτικής ύλης, ωστόσο αναμένεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν είναι δυνατή, επί του παρόντος, η αναγνώριση ούτε καν του φύλου του οδηγού. Η Ασφαλεια Αττικης ανέλαβε την ευθύνη την έρευνας προκειμένου να γίνει ενδελεχής έρευνα για το συμβάν. Στο σημείο έσπευσαν και άνδρες άλλων υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να αποκλειστεί κάθε άλλο ενδεχόμενο ως προς τα αίτια του δυστυχήματος.