Ερευνες για τον θάνατο Μαυρίκου

Ερευνες για τον θάνατο Μαυρίκου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, και συγκεκριμένα το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ανέλαβε να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του υπόδικου Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό. Και αυτό διότι εκφράζονται υπόνοιες ότι ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» δεν έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος, αλλά εγκληματικής ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σημείο όπου ακινητοποιήθηκε και ανεφλέγη το πολυτελές τζιπ Porsche Cayenne που οδηγούσε έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) αλλά και αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που διεξήγαγαν την πολύκροτη έρευνα εις βάρος του Παναγιώτη Μαυρίκου (και δύο ακόμα δημοσιογράφων) για την υπόθεση εκβίασης της υπαλλήλου της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν χθες γνωστά, το μαύρο Porsche με αριθμό κυκλοφορίας ΙΚΝ 5399 κινούνταν χθες το μεσημέρι κατά μήκος της Αττικής Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας διαπιστώθηκε ότι, κοντά στον κόμβο της λεωφόρου Ηρακλείου και ενώ βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, το όχημα άρχισε να επιβραδύνει και να κινείται αριστερά έως ότου προσέκρουσε με χαμηλή ταχύτητα στο τσιμπεντένιο διαχωριστικό στηθαίο. Ακινητοποιήθηκε και αμέσως εκδηλώθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε στο σαλόνι του αυτοκινήτου. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να απομακρύνουν τον οδηγό του αυτοκινήτου, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Αρχικά, στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής που έσβησαν την πυρκαγιά και απεγκλώβισαν απανθρακωμένο τον οδηγό. Βάσει της πινακίδας κυκλοφορίας, αστυνομικοί του τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού διεπίστωσαν ότι το όχημα ανήκε στη Ευαγγελία Συρίγου, σύζυγο του εκδότη, και κατόπιν επικοινωνίας μαζί της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο νεκρός άνδρας δεν ήταν άλλος από τον Π. Μαυρίκο. Λόγω ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, αμέσως δόθηκε εντολή την προανάκριση για το συμβάν να αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ενώ το αυτοκίνητο οδηγήθηκε με γερανό στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση. Αυτοψία στον χώρο πραγματοποίησαν και πυροτεχνουργοί δίχως πάντως –μακροσκοπικά τουλάχιστον– να προκύψουν ίχνη ή ενδείξεις έκρηξης ή ανάφλεξης κάποιου μηχανισμού. Ωστόσο, θα ερευνηθεί και το ενδεχόμενο της δολιοφθοράς ή της μηχανικής βλάβης.

Το απανθρακωμένο πτώμα μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ για ιατροδικαστική εξέταση, ενώ στο νοσοκομείο για την αναγνώριση κλήθηκε και η σύζυγος. Ο Π. Μαυρίκος συνελήφθη τον Φεβρουάριο μαζί με δύο ακόμα δημοσιογράφους για τον εκβιασμό της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ. Μετά τις αρχικές αποκαλύψεις για τη δράση των κατηγορουμένων, καταγγελίες εις βάρος του εκδότη της «Ακρόπολης» και των συγκατηγορουμένων του έκαναν στη Δίωξη Εκβιαστών και στελέχη της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας και άλλων μεγάλων οργανισμών και ΔΕΚΟ. Σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία εις βάρος των ήδη κατηγορουμένων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή