Με αφορμή ένα τρακτέρ η δολοφονία του 14χρονου στη Γέφυρα

Με αφορμή ένα τρακτέρ η δολοφονία του 14χρονου στη Γέφυρα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, άσκησε η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, σε βάρος του 14χρονου καθ' ομολογίαν δράστη του εγκλήματος που αποκαλύφθηκε στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, με θύμα τον συνομήλικο φίλο και συμμαθητή του. Ο ανήλικος οδηγήθηκε νωρίτερα, το μεσημέρι, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μετά την απαγγελία της σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

Ο ίδιος, κατά την ολιγόλεπτη παραμονή του στο εισαγγελικό γραφείο, φέρεται να απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε εξαιτίας επιθέσεων «μπούλινγκ» που υφίστατο τον τελευταίο καιρό από το 14χρονο θύμα, κι ακόμη δύο-τρία παιδιά της παρέας του. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Ο ανήλικος δράστης καταθέτοντας αργά το βράδυ της Κυριακής στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν οι δύο ανήλικοι επέστρεφαν από το αναψυκτήριο του χωριού, μεσάνυχτα του Σαββάτου, το θύμα κορόιδεψε τον πατέρα του δράστη λέγοντας πως δεν είναι ικανός να πάρει ένα καλύτερο τρακτέρ. Το σχόλιο εξαγρίωσε τον δράστη, o oποίος με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα του σπιτιού του χτύπησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον φίλο του στο λαιμό. Επέστρεψε σπίτι του και κοιμήθηκε, ενώ οι γονείς του θύματος -το επόμενο πρωί- δήλωσαν την εξαφάνιση του 14χρονου γιου τους στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου.

Λίγη ώρα αργότερα το πτώμα του αγοριού εντοπίστηκε σε ένα χωράφι δίπλα στο γυμναστήριο της Γέφυρας. Από την πρώτη στιγμή, οι έρευνες στράφηκαν στο φιλικό περιβάλλον του θύματος, ενώ ανάμεσα σε όσους κλήθηκαν να καταθέσουν ήταν και ο 14χρονος συμμαθητής του, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή