Και ένστολοι μέλη σπείρας ναρκωτικών

Και ένστολοι μέλη σπείρας ναρκωτικών

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τριάντα δύο άτομα, όλοι Ελληνες πολίτες ηλικίας 22 έως 57 ετών, συνελήφθησαν για διακίνηση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Εδεσσα, Σκύδρα, Μύκονο και Σαντορίνη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται τρεις χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί. Αναζητείται ένας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας ειδικός φρουρός που είχε περιφερειακό ρόλο.

Τα τελευταία χρόνια, τέσσερις από τους δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, στην οποία ενέταξαν σταδιακά και τους υπόλοιπους. «Εγκέφαλος», 42χρονος που με τα άλλα μέλη της σπείρας διακινούσε ναρκωτικά στη Θράκη, στην Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία και στις Κυκλάδες, μέσα από ένα δίκτυο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά την επιχείρηση σύλληψης των μελών του κυκλώματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον «εγκέφαλο» σε αυτοκίνητο. Ο 42χρονος προσπάθησε να διαφύγει, εμβολίζοντας δύο περιπολικά. Τελικά το όχημά του ανετράπη σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σε έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρέθηκαν 3 κιλά και 229,6 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, δενδρύλλιο χασίς ύψους 65 εκατοστών, 7,7 γρ. κατεργασμένου χασίς, 200 γρ. σπόρων χασίς, κοκαΐνη βάρους 39,79 γρ., οκτώ ζυγαριές ακριβείας, 38 μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, 76 αρχαία νομίσματα, δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, περίστροφο, αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι κρότου, σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού, γεμιστήρα και δύο φυσίγγια, βιβλιάριο καταθέσεων, δύο tablet, σκληρός δίσκος, 30.625 ευρώ, 37 κινητά τηλέφωνα. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για να ρίξει πλήρες φως στη δράση της οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή