Ο ΟΣΕ παίρνει τη σκυτάλη των στάσεων εργασίας

Ο ΟΣΕ παίρνει τη σκυτάλη των στάσεων εργασίας

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχουν μετατραπεί οι μετακινήσεις, με τους πολίτες να βρίσκονται σε κλοιό ταλαιπωρίας, λόγω των επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ. Οσο οι μετακινούμενοι καλούνται να «εντοπίσουν» ποιες ώρες της ημέρας κυκλοφορούν τα μέσα σταθερής τροχιάς, οι σιδηροδρομικοί ξεκινούν στάσεις εργασίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Μάλιστα, η συχνότητα των στάσεων εργασίας έρχεται να ακυρώσει την πλειονότητα του επιβατικού έργου του ΟΣΕ, αφήνοντας μετέωρους τους επιβάτες.

Τα προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, μάλιστα, έρχονται να προστεθούν σε μια επιβαρυμένη οικονομικά –από τον αποκλεισμό της Ειδομένης– ΤΡΑΙΝΟΣΕ εν μέσω θερινής τουριστικής περιόδου. Οι ανάγκες για μετακινήσεις αυξάνονται και το τρένο θα μπορούσε να αποτελέσει εναλλακτική σε μια περίοδο όπου το οδικό ταξίδι μετατρέπεται σε ιδιαίτερα ακριβή υπόθεση, λόγω της αυξημένη τελικής τιμής των καυσίμων. Επιπροσθέτως, η νέα κινητοποίηση απομακρύνει την εταιρεία από το ενδεχόμενο ανάκτησης του χαμένου εδάφους του προηγούμενου διαστήματος – οι απώλειες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από το «πάγωμα» της εμπορευματικής της δραστηριότητας ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ.

Οι σιδηροδρομικοί έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται την Τετάρτη 22 Ιουνίου με 24ωρη απεργία. Ωστόσο, οι στάσεις εργασίας που έχουν προγραμματιστεί για τις πρωινές, τις μεσημεριανές και τις βραδινές ώρες επηρεάζουν τα δρομολόγια και τις υπόλοιπες ώρες, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται το μεγαλύτερο μέρος των μετακινήσεων με τρένα.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας και της απεργίας των σιδηροδρομικών, δεν θα κυκλοφορούν οι συρμοί του μετρό από τον σταθμό «Δουκ. Πλακεντίας» έως το αεροδρόμιο.

Αναλυτικά οι στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, αύριο και την ερχόμενη Τρίτη 21/6 από τις 5 π.μ. έως τις 8 π.μ., από τη 1 μ.μ. έως τις 4 μ.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. Αποτέλεσμα είναι πολλά δρομολόγια να αλλάζουν ώρα αναχώρησης και ακόμη περισσότερα να ακυρώνονται. Ενδεικτικό είναι ότι μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης τις ημέρες των κινητοποιήσεων θα πραγματοποιούνται μόνο δύο δρομολόγια.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς. Σήμερα τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ θα διεξάγονται έως τις 9 μ.μ., οπότε και ξεκινά η στάση εργασίας. Την Παρασκευή θα ακινητοποιηθούν τα ίδια μέσα από τις 12 μ. έως τις 5 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή