Διαγωνισμός για την αξιοποίηση πρώην νεκροταφείου στη Νίκαια

Διαγωνισμός για την αξιοποίηση πρώην νεκροταφείου στη Νίκαια

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδέες για την αξιοποίηση ενός… πρώην νεκροταφείου αναζητούν ο δήμος Νίκαιας- Ρέντη και η Περιφέρεια Αττικής. Το εγχείρημα δεν είναι στην πραγματικότητα καθόλου μακάβριο, με δεδομένο ότι το νεκροταφείο έχει απομακρυνθεί εδώ και 20 χρόνια, ενώ ο χώρος, 46 στρέμματα στα σύνορα Νίκαιας- Κορυδαλλού,  παραμένει εδώ και χρόνια κενός, μέσα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

Οι ιδέες θα αναζητηθούν μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού που θα διοργανώσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκαιας- Ρέντη, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. «Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο της Νίκαιας, το οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου, στον οποίο μπορούν να προστεθούν κάποιες χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού, χώρος περιπάτου και ένα αναψυκτήριο», εξηγεί ο διευθυντής Τεχνικός Υπηρεσιών του δήμου, Ανδρέας Γιαμαλάκης.

«Ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως δημοτικό νεκροταφείο (Νεάπολης) μέχρι το 1996, οπότε ξεκίνησε και η σταδιακή μεταφορά του στο Σχιστό και ο καθαρισμός του. Σε ένα κομμάτι της έκτασης ανεγέρθηκε σχολείο, το 19ο Δημοτικό, ενώ παραμένει και ένα εκκλησάκι. Ο υπόλοιπος χώρος είναι πλέον μια περιφραγμένη αλάνα. Ευτυχώς η φύση παρεμβαίνει όταν ο άνθρωπος εγκαταλείπει και έτσι σήμερα το οικόπεδο έχει σε σημαντικό ποσοστό καλυφθεί από βλάστηση».

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών, που αναμένεται να προκηρυχθεί μέσα στο καλοκαίρι, θα καταλήξει σε τρία βραβεία, τα οποία θα μοιραστούν 50.000 ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την οριστική μελέτη για το έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή