ΕΛΣΤΑΤ: Το 14% έμεινε χωρίς γιατρό το 2014

ΕΛΣΤΑΤ: Το 14% έμεινε χωρίς γιατρό το 2014

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ιατρική φροντίδα ή θεραπεία, παρά το γεγονός ότι τη χρειαζόταν, έμεινε το 14% των Ελλήνων το 2014 λόγω οικονομικής αδυναμίας. Την ίδια περίοδο, το 11,3% του πληθυσμού δεν είχε τα χρήματα για να αγοράσει φάρμακα που είχαν συσταθεί από τον γιατρό του. Το 2014, το 13% των Ελλήνων καθυστέρησε να λάβει ή δεν έλαβε καθόλου την αναγκαία ιατρονοσηλευτική φροντίδα λόγω μεγάλης λίστας αναμονής, το 9,4% λόγω έλλειψης ειδικοτήτων γιατρών και επαγγελματιών υγείας και το 6% λόγω μεγάλης απόστασης ή προβλημάτων στη μεταφορά. Αυτά είναι ορισμένα από τα αποτελέσματα της έρευνας για την Υγεία 2014 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες και, μεταξύ άλλων, καταδεικνύει και τη μεγάλη ζήτηση των υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 2014 έξι στους δέκα Ελληνες επισκέφθηκαν ή συμβουλεύθηκαν γιατρό γενικής ιατρικής ή παθολόγο, το 46,5% γιατρό άλλης ειδικότητας ή χειρουργό και το 47,4% οδοντίατρο ή ορθοδοντικό. Το 9,7% έκανε εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή