Το 43% των τουριστών επισκέπτεται δεύτερη φορά τη Θεσσαλονίκη

Το 43% των τουριστών επισκέπτεται δεύτερη φορά τη Θεσσαλονίκη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποσοστό 43% των τουριστών που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη για λόγους αναψυχής είχαν ξανάρθει στην πόλη και αποφάσισαν να επαναλάβουν το ταξίδι. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας ικανοποίησης πελατών και απόδοσης ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης, που διενήργησε η Ενωση Ξενοδόχων του προορισμού σε συνεργασία με την εταιρεία Gbr Consulting. Υψηλή βαθμολογία έλαβε από τους επισκέπτες η πόλη για τη διασκέδαση, τη συμπεριφορά των κατοίκων και τον πολιτισμό. Η συντριπτική πλειονότητα όσων επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη είτε για αναψυχή (ποσοστό 95%) είτε για επαγγελματικούς σκοπούς και συνέδρια (ποσοστό 94%) θα πρότεινε ανεπιφύλακτα τον προορισμό σε φίλους και συγγενείς.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, υπογράμμισε ότι η ικανοποίηση των ταξιδιωτών συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά από το 2010, τόσο όσον αφορά την προσωπικότητα του προορισμού όσο και τη διαμονή των επισκεπτών στα ξενοδοχεία της πόλης και μάλιστα σε μια χρονιά που, όπως είπε, χαρακτηρίστηκε από δυσμενή γεγονότα για την επιχειρηματικότητα.

Ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις του Brexit στην ελληνική τουριστική αγορά, σημειώνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα ανασφάλειας σε «αχαρτογράφητα νερά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή