Η Εκστρατεία του Greek Crowdfund και το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους»

Η Εκστρατεία του Greek Crowdfund και το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους»

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους για τους Έλληνες και στήριξαν την διαδικτυακή εκστρατεία Greek Crowdfund. Χάρη στις δωρεές 13.885 συνανθρώπων μας, συγκεντρώθηκε το ποσό των 289.152€. Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον Δεσμό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νεανική ανεργία, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες του εμπνευστή της εκστρατείας, Thom Feeney.

Έτσι ο Δεσμός σχεδίασε και υλοποιεί το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους», μέσω του οποίου, 15 κοινωφελείς οργανισμοί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Δράμα έχουν προσλάβει για ένα χρόνο 15 νέα άτομα, που μέχρι την έναρξη του προγράμματος ήταν άνεργα, προκειμένου να απασχοληθούν σε νευραλγικές θέσεις για το έργο του οργανισμού, προσφέροντας έτσι σημαντικά στο κοινωνικό σύνολο. Ο σκοπός του προγράμματος είναι διπλός: να προσφέρει επαγγελματική εμπειρία στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα να ενισχύσει σημαντικά το έργο των κοινωφελών οργανισμών της χώρας. 

Με την πάροδο του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους» έχουμε στα χέρια μας τα πρώτα αποτελέσματα που αποδεικνύουν το πολλαπλασιαστικά οφέλη του. Επιθυμούμε να μοιραστούμε με το ευρύτερο κοινό την εμπειρία των τελευταίων μηνών με ένα πρόγραμμα το οποίο συμβάλει ουσιαστικά στο σημαντικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο των κοινωφελών οργανισμών και, παράλληλα, αποτελεί πηγή έμπνευσης πως κάθε ατομική προσφορά, όσο μικρή και αν είναι, έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές ακόμα και μέσα σε περιόδους κρίσης, όπως μας αποδεικνύουν οι 13.885 δωρητές της εκστρατείας από όλον τον κόσμο!

Με τη νεανική ανεργία να βρίσκεται στο 48,3% τον Ιούνιο του 2015 και να ακολουθεί ανοδική πορεία, καθώς οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας συνεχίζουν να κλιμακώνονται, η έμπνευση και φιλοδοξία μας για το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους» ήταν αυτό να αποτελέσει τη βάση για την άρτια επαγγελματική κατάρτιση και ένταξη νέων στο χώρο της κοινωφελούς προσφοράς και την ενίσχυση των οργανισμών, επενδύοντας στο σημαντικότερό τους κεφάλαιο, τους ανθρώπους τους!

Έπειτα από προσεκτική αξιολόγηση πάνω από 100 αιτήσεων από ολόκληρη τη χώρα, ο Δεσμός στηρίζει για ένα χρόνο την κάλυψη των ακολούθων θέσεων:

  1. Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ»: Ψυχολόγος Ιατρείων Μνήμης, Πρόγραμμα «Δεν ξεχνώ τη μνήμη μου»

  2. Άγγιγμα Ζωής: Διαχείριση Γραμματείας – Διαχειριστής Έργου

  3. Emfasis Foundation: Υπεύθυνη Συνεργασιών και Διαχείρισης Εθελοντών

  4. Ένωση Κυριών Δράμας (Δράμα): Συντονίστρια Κοινωνικού Φροντιστηρίου και Mobile School

  5. Γέφυρα: Συντονίστρια Mapping Project

  6. Κέντρο Ειδικής Αγωγής: (Θεσσαλονίκη) Γυμναστής

  7. Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ: Υπεύθυνη Διαχείρισης Εθελοντών

  8. Κοινωνία Αγάπης και Προσφοράς «Ο Γέροντας Παΐσιος» (Θεσσαλονίκη): Διοικητική Υποστήριξη Υπηρεσιών και Δράσεων του Σωματείου

  9. Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»: Εκπαιδεύτρια Εργαστηρίου Εστίασης

  10. Θετική Φωνή: Υπεύθυνη Γραμματείας Checkpoint Αθήνας

  11. Οργάνωση Γη: Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

  12. Δίκτυο Γυναικών Μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα»: Υπάλληλος γραφείου – Project Manager

  13. SciFy (Science For You): Junior Software Engineer

  14. ΜΚΟ CivisPlus: Συντονίστρια Έργου «After School – Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά μεταναστών και προσφύγων»

Παράλληλα, ο Δεσμός έχει εντάξει ένα επιπλέον άτομο στην ομάδα του, για τη διαχείριση και παρακολούθηση όλου του προγράμματος και την υποστήριξη της συνολικής λειτουργίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή