ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράμα: Ο ΠτΔ στον εορτασμό για την απελευθέρωση της πόλης

drama-o-ptd-ston-eortasmo-gia-tin-apeleytherosi-tis-polis-2140853

Οι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους τεκμηρίωσαν οριστικώς την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς έτσι, τα επιχειρήματα εκείνα που γελοιοποιούν κυριολεκτικώς τη χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του από την ακριτική Δράμα, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί για να παραστεί στον εορτασμό για τη 103η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής.

Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής και στρατιωτικής παρέλασης, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η απελευθέρωση της Δράμας σηματοδοτεί μία από τις κορυφαίες στιγμές των Βαλκανικών Πολέμων, οι οποίοι σημάδεψαν ανεξίτηλα τη μετέπειτα ένδοξη πορεία του ελληνικού κράτους και του ελληνικού έθνους γενικότερα».

«Η απελευθέρωση της Δράμας» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αλλά και οι όλοι αγώνες των Ελλήνων κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους από τη μια πλευρά τεκμηρίωσαν οριστικώς και αμαχήτως την ελληνικότητα της Μακεδονίας, δίνοντάς μας έτσι, στο διηνεκές, τα επιχειρήματα που γελοιοποιούν, κυριολεκτικώς, τη χονδροειδή και αδίστακτη σκοπιανή προπαγάνδα. Και, από την άλλη πλευρά, ιδίως δε με βάση την τραγική εμπειρία του εθνικού διχασμού, που επακολούθησε, μας διδάσκουν ότι τα εθνικά μας δίκαια και το εθνικό μας μέλλον οφείλουμε να τα υπερασπισθούμε, κυρίως σ’ αυτούς τους εξαιρετικά κρίσιμους καιρούς, με γνήσια ανιδιοτέλεια και με αρραγή ενότητα».

Ο κ. Παυλόπουλος παρακολούθησε αρχικά τη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδιών της Θεοτόκου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης. Μετά την παρέλαση επισκέφθηκε το οχυρό Λίσσε, όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων. Αμέσως μετά από το παρατηρητήριο του οχυρού, ενημερώθηκε για το χρονικό της μάχης από τον Διοικητή της 518 Μ/Π ΤΠ, αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνο Μυρθιανό.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ολοκληρώνεται με γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας