Η Νομική Αθηνών γιορτάζει τις διεθνείς επιτυχίες της

Η Νομική Αθηνών γιορτάζει τις διεθνείς επιτυχίες της

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρότι οι τελετές αποφοίτησης κάθε σχολής αποτελούν την κορυφαία στιγμή χαράς και αισιοδοξίας για το έργο που γίνεται στα πανεπιστήμια, τα βραβεία που παίρνουν οι φοιτητές σε διεθνείς διαγωνισμούς λάμπουν στις προθήκες κάθε σχολής και προσφέρουν μία ακόμη ευκαιρία για γιορτή. Την προσεχή Τετάρτη (στις 12 το μεσημέρι) η Νομική Σχολή Αθηνών θα γιορτάσει τις δικές της διεθνείς επιτυχίες. Συνολικά, 128 φοιτητές, «προπονητές» και καθηγητές θα βρεθούν στην αίθουσα τελετών των Προπυλαίων προκειμένου να βραβευθούν για τις επιτυχίες τους σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ομότιμο καθηγητή της ίδιας σχολής.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες που θα βραβευθούν απαρτίζονται από 86 φοιτητές και 42 καθηγητές και τους συνεργάτες τους, οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της προετοιμασίας των παιδιών. Οι ομάδες μετείχαν και βραβεύθηκαν σε πάνω από δώδεκα ευρωπαϊκούς και διεθνείς διαγωνισμούς, λαμβάνοντας περισσότερα από δέκα βραβεία και επιμέρους διακρίσεις. Και όλα αυτά μέσα σε ένα μόνον ακαδημαϊκό έτος!

Χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουν τρεις πρωτιές σε παγκόσμιους νομικούς διαγωνισμούς και πέντε πρωτιές σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς. Και πίσω από αυτά τα βραβεία και τις διακρίσεις «κρύβονται» πολύ περισσότερα ακόμη, εάν αναλογισθούμε ότι οι συμμετοχές της Νομικής Αθηνών σε διεθνείς διαγωνισμούς ετησίως είναι πολλές τα τελευταία χρόνια.

Ιστορική πορεία

Ενδεικτικά, το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η ομάδα της Νομικής Αθηνών εκπροσώπησε την Ελλάδα και την Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, στον παγκόσμιο τελικό του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «Manfred Lachs 2015» τον Οκτώβριο 2015. Εκεί, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον κόσμο. Από το 2011, οπότε έλαβε μέρος για πρώτη φορά στον εν λόγω διαγωνισμό, η Νομική έχει διαγράψει μια ιστορική πορεία. Είναι η μόνη ομάδα με τρεις συμμετοχές σε ευρωπαϊκούς τελικούς, η μόνη που έχει κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο δύο φορές, η μία από τις δύο ομάδες με δύο συμμετοχές σε παγκόσμιους τελικούς (η άλλη είναι το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ). Επίσης, η Νομική Αθηνών είναι η μόνη ευρωπαϊκή ομάδα με δύο συμμετοχές σε παγκόσμιο τελικό από το 2004.

Στους διαγωνισμούς εικονικών δικών οι ομάδες επιχειρηματολογούν, αναλαμβάνοντας τις πλευρές των διαδίκων, πάνω σε θέματα που ήδη απασχολούν εντονότατα τη διεθνή κοινότητα.

Λαμπρό μέλλον

Βεβαίως, σημαντικές διακρίσεις καταφέρνουν και οι φοιτητές άλλων σχολών, όπως τόνισε στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος Θάνος Δημόπουλος. «Οι διακρίσεις αποδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, ότι σε χαλεπούς καιρούς οι Ελληνες φοιτητές μπορούν να τις κατακτούν, με το ταλέντο τους, το πάθος τους για γνώση και πρόοδο και την αστείρευτη διάθεσή τους να ονειρεύονται και να οραματίζονται. Μέσα σ’ ένα δυσοίωνο παρόν, τα παιδιά αυτά μας δείχνουν ότι το μέλλον όχι μόνο τους ανήκει, αλλά έχει ήλιο και φως», λέει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή