Επαναλειτουργία μετά από επτά χρόνια για την Μητρόπολη Αθηνών

Επαναλειτουργία μετά από επτά χρόνια για την Μητρόπολη Αθηνών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος χοροστάτησε το Σάββατο στην Ευχαριστήριο Δέηση και τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Καθεδρικού Ναού της πόλης των Αθηνών.

Ο Μητροπολιτικός Ναός, ανακαινισμένος, επτά χρόνια μετά, λειτούργησε με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Εκκλησιών, κληρικών και αρχών του τόπου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πατήρ Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του ναού, ο οποίος μίλησε με κάθε λεπτομέρεια για το κομψό δημιούργημα των Αθηνών.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον καθέναν ξεχωριστά και ονομαστικά προς όλους εκείνους οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος υπέγραψαν στον κώδικα του Καθεδρικού Ναού, ενώ ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δώρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την πένα της υπογραφής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή