Κατάθεση του εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού στη δίκη της ΧΑ

Κατάθεση του εξωτερικού φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού στη δίκη της ΧΑ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την κατάθεση του εξωτερικού φρουρού των φυλακών του Κορυδαλλού Δημήτρη Χατζησταμάτη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας κλήθηκε να αναγνωρίσει το πρόσωπο από την ομάδα των χρυσαυγιτών με το οποίο συνομιλούσε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η πρόεδρος του δικαστήριου Μαρία Λεπενιώτη κάλεσε τους κατηγορούμενους να σηκωθούν από το εδώλιο και στη συνέχεια  τον μάρτυρα να παρατηρήσει και να απαντήσει αν «ανάμεσα τους είναι κάποιος ή κάποιοι από τα άτομα που συνομιλήσατε εκείνο το βράδυ».

Τα πρόσωπα που «έδειξε» ο μάρτυρας ήταν οι κατηγορούμενοι Γιάννης Άγγος και Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, ωστόσο δεν μπόρεσε να πει με βεβαιότητα πως ήταν μέλη της ομάδας που περίμενε την παρέα του Παύλου Φύσσα έξω από την καφετέρια «Κοράλι». «Αυτοί μοιάζουν περισσότερο με το πρόσωπο που μίλησα εκείνο το βράδυ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Χατζησταμάτης ο οποίος επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα των χρυσαυγιτών, που είχε συγκεντρωθεί έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για τον ποδοσφαιρικό αγώνα που είχε προηγηθεί περιέγραψε τον Παύλο Φύσσα λέγοντας «Ήταν πράος, ηρεμότατος, με την κοπέλα του ο άνθρωπος. Δεν είχε διάθεση για καυγά».

Αναφερόμενος δε στη στιγμή που πλησίασε τον Παύλο Φύσσα, την ώρα που χτυπημένος βρίσκονταν στο έδαφος, και είδε το τραύμα του στην καρδιά εξέφρασε και πάλι την πεποίθηση  ότι «Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό και το είχε κάνει κάποιος που είχε εκπαιδευτεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή