«Πράσινο» φως από ΣτΕ σε Αστέρα Βουλιαγμένης

«Πράσινο» φως από ΣτΕ σε Αστέρα Βουλιαγμένης

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νόμιμο κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον πρόεδρο του Δικαστηρίου, κ. Νίκο Σακελλαρίου, το προεδρικό διάταγμα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Το προεδρικό διάταγμα επανακατατέθηκε πρόσφατα, καθώς είχε μπλοκάρει το 2015 από το Ε Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο είχε σημειώσει σειρά επιφυλάξεων στις διατάξεις του.

Τότε οι σύμβουλοι της Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος με γνωμοδότησή τους είχαν κρίνει μη νόμιμες τις ρυθμίσεις του διατάγματος όπως είναι η δημιουργία 100 νέων μονοκατοικιών («καμπάνες»), η κατασκευή χτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, κ.λπ.

Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επανακατατέθηκε βελτιωμένο στο ΣτΕ για νέα νομοπαρασκευαστική επεξεργασία. Το διάταγμα αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου σχεδίου της πόλεως της Βουλιαγμένης στην έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης και τον καθορισμό χρήσεων γης και όρων δόμησης, όπως και την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Η επίμαχη έκταση έχει συνολική επιφάνεια 301.864,99 τετραγωνικών μέτρων και χωρίζεται σε ζώνες, εκ των οποίων στην κάθε μία από αυτές καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος επιτρέπεται η διατήρηση, αναβάθμιση του υφιστάμενου ελικοδρομίου, ενώ οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης υπογειοποιούνται και φυτεύονται.

Ακόμη, προβλέπεται η λειτουργία ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, αυτοτελών πολυτελών κατοικιών (καμπάνες), τουριστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια, αναψυκτήρια, σνακ – μπαρ, καταστήματα εστίασης γενικότερα, εμπορικά καταστήματα, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι συνάθροισης. Ως προς τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, που υπάρχει μέσα στην επίμαχη έκταση, προβλέπεται η κατασκευή ειδικής εισόδου επισκεπτών στον αρχαιολογικό αυτό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή