Εντός 10ημέρου η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Εντός 10ημέρου η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε περίπου δέκα ημέρες θα εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων (παροχή προσωρινής προστασίας) σχετικά με την προκήρυξη του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τηλεοπτικές άδειες. Οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που στρέφονται κατά της προκήρυξης του σχετικού διαγωνισμού συζητήθηκαν χθες, κεκλεισμένων των θυρών, σε πενταμελή σύνθεση της ολομέλειας του ΣτΕ με πρόεδρο, τον πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Νίκο Σακελλαρίου.

Οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις, ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 και ΜEGA, ανέπτυξαν τις απόψεις τους, όπως και οι συνήγοροι του ελληνικού Δημοσίου, ενώ παρέστη και ο γ.γ. Ενημέρωσης κ. Ελευθέριος Κρέστος. Με τις αιτήσεις των ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητούν άμεσα προσωρινή προστασία και ουσιαστικά την αναστολή της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έως ότου κριθεί αμετάκλητα από το ΣτΕ η τύχη του σχετικού νόμου, αλλά και των υπουργικών αποφάσεων. Αλλωστε, οι προσφυγές όλων των τηλεοπτικών δικτύων με πανελλαδική εμβέλεια εκδικάστηκαν τη Δευτέρα στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, που συνεδρίασε σε ολομέλεια, με πρόεδρο τον κ. Νίκο Σακελλαρίου.

Τηλεοπτικοί σταθμοί και Δημόσιο αντάλλαξαν σωρεία επιχειρημάτων για τη νομιμότητα ή μη των κυβερνητικών αποφάσεων, με τους συνηγόρους του Δημοσίου να υπεραμύνονται της συνταγματικότητάς τους, ενώ οι δικηγόροι των τηλεοπτικών σταθμών άνοιξαν πυρ ομαδόν κατά του νόμου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για παραβιάσεις του Συντάγματος και της κοινοτικής νομοθεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή