Με έντεκα ληστείες στο ενεργητικό τους οι δράστες των Αμπελοκήπων

Με έντεκα ληστείες στο ενεργητικό τους οι δράστες των Αμπελοκήπων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ομάδα που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, είχαν συγκροτήσει από τα μέσα Μαΐου οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ στους Αμπελόκηπους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες είχαν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για ληστείες, κλοπές, απάτες και υποθέσεις ναρκωτικών.

Οσο για τον τρόπο δράσης τους, με διαφορετική κατά περίπτωση σύνθεση και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου τους, εισέρχονταν σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και με την απειλή  πιστολιών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία. Αμέσως μετά τη διάπραξη των ληστειών, επιβιβάζονταν σε ταξί που τους περίμενε συνήθως και άλλος συνεργός τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τους τρεις συλληφθέντες, οι δύο ήταν Έλληνες, ηλικίας 33 και 42 ετών και ο ένας Παλαιστίνιος, ηλικίας 42 ετών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια replica, το χρηματικό ποσό των 5.432 ευρώ, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με διευθύνσεις σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και μία τσάντα με ρούχα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έντεκα περιπτώσεις ληστειών σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή