Πρώτη πρόκληση για την Εθνική

Πρώτη πρόκληση για την Εθνική

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το… μισό εισιτήριο πρόκρισης της εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, πρέπει να εξασφαλισθεί στον σημερινό ημιτελικό με την Κροατία (17.15), καθώς μόνο με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει δικαίωμα να έχει θέση στον αυριανό τελικό, όπου με νέα νίκη θα… απογειωθεί για την τέταρτη συμμετοχή του στην κορυφαία γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού. Η Εθνική έχει αυτογνωσία των δύο σημαντικών μειονεκτημάτων της που θα επιχειρήσει να καλύψει όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να νικήσει και να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, έστω κι αν η απόδοση και η ψυχολογική διαχείριση του αγώνα παρουσιάσουν ποικίλες αυξομειώσεις. Η ελλιπής αγωνιστική «χημεία», λόγω της σύντομης προετοιμασίας και της παρουσίας νέων παικτών κατά το ήμισυ της 12άδας, καθώς και η ψυχοφθόρα διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων που είναι γνώριμη μόνο για έξι διεθνείς παίκτες, δημιουργούν ερωτήματα προβληματισμών που χρειάζονται θετικές απαντήσεις.

«Θα πρέπει πνευματικά να είμαστε σκληροί. Να έχουμε σωστή αντίδραση στα λάθη που θα κάνουμε και στα “νεκρά” διαστήματα που είναι πιθανόν να παρουσιάσουμε. Να μη λυγίσουμε πρώτοι, αλλά να λυγίσουν οι Κροάτες» είπε ο Φώτης Κατσικάρης που τόνισε ιδιαίτερα τη διαπίστωση που έχουν δώσει οι Κροάτες για τη «σκληρή» τακτική παιχνιδιού τους.

«Είναι η πιο σκληρή ομάδα της Κροατίας τα τελευταία χρόνια. Ο Μπογκντάνοβιτς και ο Σάριτς είναι οι δύο ηγέτες της Κροατίας, αλλά διαθέτουμε τους παίκτες για να τους μαρκάρουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Περιμένουμε ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι. Η διαχείριση των παικτών θα είναι μικρή».

Η ψυχολογική ανταπόκριση των έξι νέων παικτών της εθνικής ομάδας στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα που θα παίξουν, αποτελεί για τον Γιάννη Μπουρούση κομβικό σημείο πρόκρισης στον τελικό: «Συζήτηση γίνεται σε καθημερινή βάση με όλους τους παίκτες που θα παίξουν για πρώτη φορά σε νοκ άουτ παιχνίδι, αλλά δεν είναι εύκολο να αφομοιώσουν τη νοοτροπία τέτοιων αγώνων, πριν ακόμα το βιώσουν». Οι Κροάτες επιζητούν «εκδίκηση» από την Ελλάδα για την ήττα στο περυσινό Ευρωμπάσκετ, όπως παραδέχθηκε ο Σάριτς.

Η δεύτερη φιναλίστ του προολυμπιακού στο Τορίνο, θα είναι η νικήτρια ομάδα του έτερου ημιτελικού, Ιταλίας-Μεξικού. Στο προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου, σήμερα, θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί Σερβίας-Τσεχίας και Πουέρτο Ρίκο-Λετονίας, ενώ στους ημιτελικούς του προολυμπιακού που φιλοξενείται στη Μανίλα θα παίξουν, αύριο, Καναδάς- Νέα Ζηλανδία και Γαλλία-Τουρκία.

• Στον πρώτο όμιλο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης Γιούροκαπ θα συμμετάσχει η ΑΕΚ με αντιπάλους τις Νίζνι Νόβγκοροντ (Ρωσία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ζιελόνα Γκόρα (Πολωνία) και Ρέτζιο Εμίλια (Ιταλία). Στην πρεμιέρα (12/10) η «Ενωση» θα υποδεχθεί τη Νίζνι, ενώ από τους 4 ομίλους θα προκριθούν οι τέσσερις πρώτες ομάδες για να συγκροτήσουν τη φάση των «16».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή