Την Πέμπτη η πρώτη λίστα για τις άδειες

Την Πέμπτη η πρώτη λίστα για τις άδειες

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος κατάλογος των σχημάτων που θα διεκδικήσουν τηλεοπτική άδεια θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης των φακέλων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των συμμετοχών, δέκα θα είναι τα σχήματα που θα συμμετάσχουν, καθώς έχει ήδη αποκλειστεί ένας υποψήφιος. Στη συνέχεια τα παραπάνω εταιρικά σχήματα θα κληθούν να καταβάλουν το παράβολο των 3 εκατ. ευρώ, που αποτελεί και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας. Ο οριστικός κατάλογος όσων θα διεκδικήσουν μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα ανακοινωθεί στις 2 Αυγούστου. Δέκα ημέρες αργότερα, στις 11 το πρωί της 12ης Αυγούστου, οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για τη διεξαγωγή της δημοπρασίας, από την οποία θα προκύψουν οι τέσσερις ιδιοκτήτες των νέων τηλεοπτικών αδειών. Κάθε υποψήφιος θα έχει το δικαίωμα να συνοδεύεται από τρεις συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο νομικός σύμβουλος, ενώ θα έχουν στα χέρια τους τέσσερις φακέλους που θα περιλαμβάνουν τις αρχικές προσφορές για κάθε μία από τις ισάριθμες δημοπρασίες που θα διεξαχθούν.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν τέσσερις δημοπρασίες, μία για κάθε άδεια. Από κάθε μία θα προκύπτουν δύο υποψήφιοι που θα έχουν υποβάλει τις δύο υψηλότερες προσφορές. Οι δύο υποψήφιοι θα συνεχίσουν την πλειοδοτική διαδικασία μόνοι τους, σε ξεχωριστό χώρο από τους υπόλοιπους. Θα έχουν το δικαίωμα να πλειοδοτήσουν τρεις φορές, ενώ θα ξεκινήσει τη διαδικασία ο υποψήφιος που θα έχει υποβάλει τη δεύτερη υψηλότερη προσφορά (τη χαμηλότερη μεταξύ των δύο). Από αυτή τη διαδικασία θα προκύψει ο κάτοχος της πρώτης άδειας. Ο κερδισμένος θα αποχωρεί από τη διαδικασία, αλλά δεν θα μπορεί να εξέλθει του χώρου μέχρι να δημοπρατηθούν και οι τέσσερις άδειες. Ο ηττημένος θα μπορεί να πλειοδοτήσει και για τις υπόλοιπες άδειες. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις υπόλοιπες τρεις άδειες. Να μη δοθεί τηλεοπτική άδεια στον Χρήστο Καλογρίτσα ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επειδή, όπως δήλωσε, είναι εργολάβος και δεν θα πρέπει να έχουν σχέση με τα ΜΜΕ κατασκευαστές, παρά το γεγονός ότι είναι κουμπάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή