Επιδίωξη, η αριστεία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα

Επιδίωξη, η αριστεία σε όλα τα κοινωνικά στρώματα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση υπέρ της αριστείας και όχι της μετριότητας, αποτελεί η σημαντική ζήτηση για μία θέση των Θερινών Προγραμμάτων του Κέντρου για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολεγίου Ανατόλια.

Τα μαθήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται την προσεχή Παρασκευή, με τη συμμετοχή 337 μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο – εξ αυτών περίπου το 43% των μαθητών έλαβαν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα. Χθες, σε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις στην Αθήνα –στο Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς–, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη δωρεά του, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece που θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 300 παιδιά να συμμετάσχουν στα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για δύο χρόνια. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος θα υποστηρίξει την υλοποίηση 16 εργαστηρίων γνωριμίας των μεθόδων του Κέντρου σε σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα.

Η επιδίωξη της αριστείας σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και τύπους σχολείων στην Ελλάδα καταδεικνύεται από το γεγονός ότι το 52% των παιδιών (176 μαθητές) προέρχεται από δημόσια σχολεία, ενώ περισσότεροι από 5.300 μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα έλαβαν μέρος στις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου για τα προγράμματα του CTY Greece από το 2013 έως το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή