ΚΟΙΝΩΝΙΑ

34.668 αιτήσεις για 4 προγράμματα ΕΣΠΑ

34-668-aitiseis-gia-4-programmata-espa-2142303

Στις 34.668 ανήλθαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν από ενδιαφερομένους, στο πλαίσιο των τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Το μεγάλο ενδιαφέρον οδήγησε το υπουργείο Οικονομίας στην αύξηση του προϋπολογισμού στα 322 εκατ. ευρώ από τα 270 εκατ. ευρώ, ενώ, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αλέξης Χαρίτσης, κατά τον δεύτερο κύκλο των προσκλήσεων, που θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές και εξειδικεύσεις, αφού ληφθεί υπ’ όψιν η εμπειρία από τη διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων.

Στις δράσεις που έχει σχεδιάσει το υπουργείο Οικονομίας για το προσεχές διάστημα είναι η πρόσκληση για την αναβάθμιση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων σε επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 30 εκατ. ευρώ.

Επεται η δράση για τη δικτύωση των επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία εγχώριων αλυσίδων με προϋπολογισμό 45 εκατ. ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα για την αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων μεσαίου μεγέθους, με προσωπικό από 50 μέχρι 250 άτομα, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί η δράση για την ίδρυση νέων τουριστικών επιχειρήσεων.