Ψήφισμα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον θάνατο του Δ. Μαρωνίτη

Ψήφισμα του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον θάνατο του Δ. Μαρωνίτη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ψήφισμα για τον θάνατο του Δ. Ν. Μαρωνίτη εξέδωσε το τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο ψήφισμα που φέρει την υπογραφή της προέδρου κ. Αγγέλας Καστρινάκη, ο Δ. Μαρωνίτης περιγράφεται ως «τολμηρός ερμηνευτής αρχαίων και νεότερων κειμένων,  ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του στην ελληνική πνευματική ζωή, σημαδεύοντας πολλαπλά τη γλώσσα και το ύφος και ασκώντας βαθιά επιρροή στους νεότερους».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Με  μεγάλη  οδύνη  πληροφορηθήκαμε  σήμερα  το  πρωί  τον  θάνατο  του Δ. Ν. Μαρωνίτη.  Ο  Μαρωνίτης,  ομότιμος  καθηγητής  του  ΑΠΘ, τολμηρός ερμηνευτής αρχαίων και νεότερων κειμένων, άφησε το αποτύπωμά  του στην ελληνική πνευματική ζωή, σημαδεύοντας πολλαπλά τη γλώσσα και το ύφος και ασκώντας βαθιά επιρροή στους νεότερους. Άνθρωπος που αντιστάθηκε γενναία κατά  τη  δικτατορία  των  Συνταγματαρχών,  που  κατέθεσε  καινοτόμες μεταρρυθμιστικές  προτάσεις  για  την  εκπαίδευση  στη  Μεταπολίτευση, προσωπικότητα μαγνητική, αποτέλεσε και θα αποτελεί παράδειγμα πολιτικής και  ποιητικής  ηθικής.  Το  Τμήμα  Φιλολογίας  του  Πανεπιστημίου  Κρήτης εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ανθή και στις κόρες του Εριφύλη και Νίκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή