Ταλαιπωρίας συνέχεια λόγω απεργιών ΟΣΕ

Ταλαιπωρίας συνέχεια λόγω απεργιών ΟΣΕ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο το υπουργείο Υποδομών βάζει τρικλοποδιές στο ΤΑΙΠΕΔ, υποσχόμενο εμμέσως στους σιδηροδρομικούς ότι θα διασφαλίσει τις εργασιακές τους διεκδικήσεις, συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών, ενώ εντείνεται η απελπισία των επιχειρήσεων. Μετά τον αποκλεισμό της Ειδομένης, ο οποίος έχει κοστίσει στην πολύπαθη ΤΡΑΙΝΟΣΕ πάνω από 4 εκατ. ευρώ, ήρθαν οι κινητοποιήσεις να απογυμνώσουν από έσοδα την εταιρεία, η οποία βλέπει τα τρένα της να μένουν καθηλωμένα και τους πελάτες της να αποχωρούν σταδιακά. Οι απεργίες των σιδηροδρομικών θεωρητικώς ολοκληρώνονται σήμερα, με την 24ωρη απεργία την οποία έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο ακινητοποιημένα θα διατηρήσουν οι σιδηροδρομικοί τα εμπορευματικά τρένα έως και την Κυριακή 17 Ιουλίου, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον των απεργιών.

Εν τω μεταξύ αναμένεται από μέρα σε μέρα το άνοιγμα της οικονομικής προφοράς που κατέθεσε η Ferrovie Dello Stato Italiane SpA για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αδιευκρίνιστο παραμένει εάν η καθυστέρηση οφείλεται απλώς σε διαδικαστικούς λόγους ή αν σχετίζεται με την κήρυξη ως άγονης της αντίστοιχης διαδικασίας για την ΕΕΣΣΤΥ. Το ΤΑΙΠΕΔ διαμαρτύρεται για τους χειρισμούς Σπίρτζη στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και ο υπουργός Υποδομών δεν χάνει την ευκαιρία να κρύψει τη διαφωνία του με τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ. Εχοντας μάλιστα αφήσει ακέφαλη την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πάνω από έναν χρόνο, ο κ. Σπίρτζης τοποθέτησε πριν από λίγους μήνες διοίκηση στην εταιρεία λειτουργίας του ΟΣΕ, η οποία είναι κάθετα αντίθετη με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, όπως η ίδια δηλώνει. Ετσι δεν προχωρά η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και οι εργαζόμενοι ασκούν πίεση προχωρώντας σε απεργίες. Σε απόγνωση είναι οι διαμεταφορείς, δεδομένου ότι δεν διακινούνται τα φορτία τους, τα οποία όμως παραμένουν αποθηκευμένα στο Κέντρο Διαλογής της Θεσσαλονίκης, που, σύμφωνα με καταγγελίες, είναι αφύλακτο και σημειώνονται συνεχείς κλοπές.

Κάλεσμα για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Προαστιακού απηύθυνε ο Σύλλογος Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού, που αξιώνει οικονομική αποζημίωση 74,40 ευρώ για κάθε ένα από τα μέλη του, από τα σωματεία των εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή