Ανησυχητική αύξηση πνιγμών στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι

Ανησυχητική αύξηση πνιγμών στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΑΝΙΑ. Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι πνιγμοί στην Κρήτη και το φετινό καλοκαίρι. Θύματα είναι κυρίως τουρίστες οι οποίοι αψηφούν την επικινδυνότητα των θαλασσών της Κρήτης, ιδιαίτερα του βόρειου άξονα και χάνουν τη ζωή τους άδικα. Μόνο την Τρίτη το απόγευμα, οι δυνατοί βοριάδες και ο κυματισμός στάθηκαν η κύρια αιτία να πνιγούν τρία άτομα. Τα δύο μάλιστα να βρίσκουν τον θάνατο στην ίδια παραλία με διαφορά λίγων ωρών. Προχθές το μεσημέρι στην παραλία «Καβρός» στον Αποκόρωνα Χανίων εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας Σουηδός τουρίστας 68 ετών. Το σώμα του τουρίστα είδαν να επιπλέει λουόμενοι που ειδοποίησαν τις Αρχές, με τους άνδρες του Λιμενικού αλλά και τους διασώστες του ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο. Δυστυχώς, όμως, ο 68χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Διακομίστηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Λίγες ώρες αργότερα, στην ίδια παραλία την ίδια τύχη είχε μία γυναίκα 64 ετών από την Τσεχία. Οι πρώτες βοήθειες που της δόθηκαν δεν ήταν αρκετές για να την κρατήσουν στη ζωή. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ένας 59χρονος Σουηδός τουρίστας έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έκανε το μπάνιο του στη θάλασσα του Σταλού στα Χανιά. Η προσπάθεια του ναυαγοσώστη να τον ανασύρει από τη θάλασσα δεν έφερε αποτέλεσμα, μιας και ο 59χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν βουτήξει στη θάλασσα είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Χθες το πρωί είχαμε άλλο ένα περιστατικό στη Γεωργιούπολη, με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν σε πνιγμό. Ενας τουρίστας, ηλικίας περίπου 60 ετών, ανασύρθηκε από πισίνα ξενοδοχείου της περιοχής χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, που όμως ήταν ήδη νεκρός.

Φως στα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις τουρίστες αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή