Προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς

Προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου με αφορμή καταγγελίες και δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε οργανωμένο σχέδιο από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Ανθ. Θωμόπουλο σε βάρος των συμφερόντων της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πράξεις αυτές φέρονται να τελέστηκαν σε βάρος του πιστωτικού ιδρύματος και το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Αντ. Ελευθεριάνος και Γιάννης Δραγάτσης που ανέλαβαν την έρευνα είναι η διαπίστωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων μεταξύ άλλων για «απόπειρα απιστίας».

Θα διερευνηθεί επίσης αν εθίγησαν τα συμφέροντα της τράπεζας, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την επιβίωσή της.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο κ.Θωμόπουλος όταν βρισκόταν στο τιμόνι της τράπεζας είχε αναλάβει στο πλαίσιο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας την εξεύρεση κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Και ενώ διαβεβαίωνε ότι είχε βρει τα κεφάλαια αυτά, στην ουσία κατι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τα στελέχη της τράπεζας το αντιλήφθηκαν λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της ανακεφαλαιοποίησης και για αυτό το λογο υπήρξε άμεση κινητοποίηση κορυφαίων στελεχών για να επιλυθεί το πρόβλημα και να προλάβουν τις προθεσμίες και να μην κινδυνεύσει η επιβίωση της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή