Στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος Μεγαλόπολης

Στην κυκλοφορία ο νέος κόμβος Μεγαλόπολης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 10 έως 15 λεπτά πιο κοντά έφερε τη Μεγαλόπολη στην Τρίπολη και την Καλαμάτα ο Νέος Ανισόπεδος Κόμβος Μεγαλόπολης, που παραδόθηκε χθες στην κυκλοφορία μαζί με τη Συνδετήρια Αρτηρία. Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανισόπεδου κόμβου, η κατασκευή του οποίου καθυστέρησε κατά περίπου δύο χρόνια.

Η συνδετήρια οδός έχει μήκος 2,5 χιλιομέτρων και, εκτός από τον νέο ανισόπεδο κόμβο, περιλαμβάνει δύο ισόπεδους κόμβους και παραδίδεται έτοιμος, με όλα τα συνοδά έργα αποχέτευσης, αποστράγγισης, σήμανσης και ηλεκτροφωτισμού. Η περιοχή απέκτησε άμεση πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο και κάτοικοι της περιοχής και επισκέπτες θα αποφύγουν μία πορεία περίπου οκτώ χιλιομέτρων που έκαναν έως τώρα, μειώνοντας κατά 10 λεπτά την απόσταση της Μεγαλόπολης, τόσο από την Τρίπολη όσο και από την Καλαμάτα και τη Σπάρτη.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα έργα, για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου «Μορέας» ακολουθεί η Περιμετρική Οδός Καλαμάτας μήκους 11 χλμ. περίπου. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου, παρά το γεγονός ότι αρχικώς ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Διονύσης Παπαδόπουλος, αφού εξέφρασε τη χαρά του, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, περίμεναν πολλά χρόνια την ολοκλήρωση του δρόμου και τη σύνδεσή του με τον αυτοκινητόδρομο.

«Τα έργα ανήκουν στον ελληνικό λαό και στους πολίτες της Μεγαλόπολης που τα πληρώνει, και τα εγκαίνια των έργων δεν είναι ευκαιρία για να πολιτικολογούμε. Πρέπει να είμαστε πιο ταπεινοί και πιο σεμνοί», τόνισε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, που εγκαινίασε τον ανισόπεδο κόμβο και τη συνδετήρια οδό Μεγαλόπολης, με τον αυτοκινητόδρομο του Μορέα.

Επίσης, υποστήριξε ότι έως το τέλος του χρόνου θα έχουν ωριμάσει μελέτες, για να δημοπρατηθούν πολλά έργα που εκκρεμούσαν χρόνια, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι θα είναι έτοιμη η μελέτη του δρόμου Τρίπολη – Αρχαία Ολυμπία, που έχει ενταχθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο και θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, των δρόμων που αποτελούν τον «Μορέα», από Καλαμάτα μέχρι Ριζόμυλο στη Μεσσηνία, καθώς και του δρόμου που αποτελεί συνέχεια της «Ολυμπίας Οδού», από τον Πύργο Ηλείας προς Καλό Νερό και Τσακώνα. Τέλος, αναφερόμενος στο έργο που παραδόθηκε χθες ευχήθηκε ο δρόμος να είναι ασφαλής, καλοτάξιδος και αναίμακτος και σημείωσε ότι «είναι ένα έργο που το περίμενε η Μεγαλόπολη και οι πολίτες του λεκανοπεδίου για μία δεκαετία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή