Ομάδα εργασίας για τη χρήση κάνναβης

Ομάδα εργασίας για τη χρήση κάνναβης

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ιατρική χρήση σκευασμάτων που περιέχουν κάνναβη και ο τρόπος θεσμοθέτησής της στη χώρα μας είναι το αντικείμενο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Ο ρόλος της ομάδας εργασίας είναι συμβουλευτικός και οι εργασίες της έχουν ως στόχο την αποτίμηση της σύγχρονης εμπειρίας σχετικά με την ιατρική χρήση της κάνναβης, τη μελέτη του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και τη διατύπωση-τεκμηρίωση προτάσεων για τις απαιτούμενες ρυθμίσεις προκειμένου να καταστεί δυνατή η ιατρική χρήση σκευασμάτων που περιέχουν κανναβινοειδή. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «στο ζήτημα της φαρμακευτικής χρήσης της κάνναβης, υπάρχουν καινούργια επιστημονικά δεδομένα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν για ανακουφιστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς χωρίς τους σκοταδισμούς και τις φοβικότητες του παρελθόντος, με έμφαση στην ποιότητα ζωής των ασθενών». Πρόεδρος της ομάδας εργασίας ορίστηκε η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας κ. Κατερίνα Αντωνίου και μέλη της είναι πανεπιστημιακοί, ψυχίατροι, μέλη συλλόγων ασθενών, νομικοί και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, καθώς και προϊστάμενοι διευθύνσεων των δύο αρμόδιων υπουργείων. Η ομάδα εργασίας πρέπει να παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή