Λεπτομερής περιγραφή της δολοφονίας Φύσσα

Λεπτομερής περιγραφή της δολοφονίας Φύσσα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιέγραψε με λεπτομέρειες ένας ακόμη φίλος του άτυχου μουσικού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, η οποία κατέληξε στη διάπραξη του φονικού.

Ο Νίκος Χατζηευστρατίου, που ήταν στην παρέα του Παύλου Φύσσα και αντιμετώπισε προβλήματα από το σοκ που υπέστη μετά τα τραγικά γεγονότα, μίλησε στο δικαστήριο για την ομάδα των μελών της Χ.Α. που μεθόδευσαν την επίθεση αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τον οποίο ο ίδιος διατηρούσε προσωπική φιλία, αλλά, όπως είπε, δεν μπόρεσε να βοηθήσει. «Ηταν η πρώτη φορά που δεν βοήθησα τον φίλο μου. Ισως να ήμασταν και οι δύο νεκροί τώρα. Είναι ο λόγος που τρία χρόνια βασανίζομαι και δεν ήθελα να έρθω να καταθέσω», είπε. Ο Ν. Χατζηευστρατίου υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι είχε υποστεί νευρικό κλονισμό μετά τη δολοφονία του φίλου του και μάλιστα αναγκάστηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει. «Ημουν μόνιμα σε κρίση πανικού και φοβόμουν ότι θα εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης να με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι», σημείωσε ο μάρτυρας σχολιάζοντας ερωτήσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και πρόσθεσε πως η μία και μοναδική κατάθεση που έχει δώσει στην ΓΑΔΑ είναι ελλιπής.

Ο μάρτυρας, που δέχθηκε ερωτήσεις από το δικαστήριο και τους συνηγόρους υπεράσπισης, με λεπτομέρειες έδωσε στους δικαστές να αντιληφθούν πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας. Ανέφερε την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου που βρισκόταν έξω από την καφετέρια, το οποίο μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο και απηύθυνε κάλεσμα. Εκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση και με ορατά τα σημάδια της συμμετοχής των επιτιθέμενων στον σκληρό πυρήνα της Χ.Α. Η πολύκροτη δίκη, που βρίσκεται ακόμα στη διερεύνηση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται την προσεχή Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή