«Προχειρότητα και βιασύνη» για το νοσοκομείο Σαντορίνης

«Προχειρότητα και βιασύνη» για το νοσοκομείο Σαντορίνης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για προχειρότητα, βιασύνη και έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο, το οποίο εγκαινίασε ο πρωθυπουργός την προηγούμενη Παρασκευή και «άνοιξε» τις πόρτες του προς το κοινό τη Δευτέρα, δεν λειτουργούν τα χειρουργεία για τεχνικούς λόγους και από έλλειψη γιατρών, δεν υπάρχει αναισθησιολόγος, δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και δεν καλύπτονται οι εφημερίες γιατί δεν υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών. Μάλιστα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «έγκυος γυναίκα που άκουσε τον πρωθυπουργό ότι μπορεί να γεννήσει στο νοσοκομείο, το επιχείρησε τη Δευτέρα 18/7/2016, πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Κατέληξε να γεννήσει σε νοσοκομείο της Κρήτης με διακομιδή, επειδή το νοσοκομείο Σαντορίνης διαθέτει μόνο μία γυναικολόγο ιατρό, δεν διαθέτει αιμοδοσία, νεογνολογικό τμήμα. Το ίδιο συνέβη με άλλες πέντε εγκύους που παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία».

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τη Σαντορίνη την Τρίτη. Οπως αναφέρει, ως συμπέρασμα της «αυτοψίας», «είναι εμφανείς η προχειρότητα, η βιασύνη, η έλλειψη συντονισμού στη λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς να διαθέτει ασφαλή κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και άλλους επαγγελματίες υγείας», ενώ κάνει λόγο για εκμετάλλευση της ανάγκης για εργασία γιατρών και προσωπικού που προσλήφθηκε. «Το προσωπικό που προσλήφθηκε από την ΑΕΜΥ Α.Ε. εκτός ΑΣΕΠ είναι με συμβάσεις εργασίας ενός έτους. Οι αμοιβές τους είναι 800 ευρώ τον μήνα. Είναι σε τραγική κατάσταση καθότι προέρχονται από άλλες περιοχές της χώρας και για την ενοικίαση σπιτιού απαιτείται σχεδόν ολόκληρος ο μισθός τους. Αναγκάζονται λοιπόν να διαμένουν στις κλίνες του Κέντρου Υγείας που έβαλε λουκέτο και σε ξενώνα του Δήμου. Τρεις εργαζόμενοι σε κάθε ένα μικρό δωμάτιο».

Η Ομοσπονδία προβλέπει ότι «το νοσοκομείο τον χειμώνα θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και μόνο το καλοκαίρι ως γενικό νοσοκομείο με αποσπάσεις, νέες συμβάσεις εργασίας προκειμένου να εισπράττουν τα ασφαλιστικά συμβόλαια των τουριστών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή