Υπό απομάκρυνση από το Fox News ο Ρότζερ Αϊλς

Υπό απομάκρυνση από το Fox News ο Ρότζερ Αϊλς

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δικηγόρος του Ρότζερ Αϊλς, αρχισυντάκτη του καναλιού Fox News, αρνήθηκε ότι ο πελάτης της παρενόχλησε σεξουαλικά την τηλεοπτική παρουσιάστρια Μέγκιν Κέλι, την ίδια στιγμή που αλληλοσυγκρουόμενες αναφορές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Αϊλς να έχει διωχθεί από το κανάλι που ο ίδιος δημιούργησε ή να διαπραγματεύεται την αποχώρησή του.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το περιοδικό New York ανέφερε την Τρίτη πως η Κέλι είπε σε ανακριτές που ερευνούν τη μητρική εταιρεία του Fox News Channel, 21st Century Fox, ότι ο Αϊλς την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν ως ρεπόρτερ στο κανάλι πριν από δέκα χρόνια. «Ο Ρότζερ Αϊλς δεν παρενόχλησε ποτέ τη Μέγκιν Κέλι», απάντησε η δικηγόρος του, Σούζαν Εστριτς, τονίζοντας ότι αντιθέτως «έχει περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια προωθώντας και βοηθώντας την να αποκτήσει τη σημερινή της διασημότητα, κάτι για το οποίο εκείνη τον έχει ευχαριστήσει πολλές φορές δημόσια».

Η πρώην συνεργάτις του Αϊλς, Γκρέτσεν Κάρλσον, υπέβαλε επίσης αγωγή εναντίον του, ισχυριζόμενη ότι την έδιωξε από το γραφείο του ύστερα από μια συνάντηση στην οποία της είπε ότι «εμείς οι δύο θα έπρεπε να είχαμε σεξουαλικές σχέσεις πριν από πολύ καιρό», ενώ περιέγραψε μια γενικότερη ατμόσφαιρα παρενόχλησης στο κανάλι. Ο Αϊλς αρνήθηκε τις κατηγορίες της Κάρλσον, ενώ αρκετοί υπάλληλοι του καναλιού έσπευσαν να τον υπερασπιστούν.

Στο μεταξύ, κι άλλες γυναίκες εμφανίστηκαν ισχυριζόμενες ότι έχουν δεχθεί σεξουαλικές πιέσεις από τον Αϊλς, οι ιστορίες των οποίων ωστόσο είναι προγενέστερες της ίδρυσης του καναλιού. Με αφορμή τις αλλεπάλληλες κατηγορίες, η 21st Century Fox προσέλαβε μια ανεξάρτητη δικηγορική εταιρεία για να ελέγξει τους ισχυρισμούς εναντίον του Αϊλς και τη Δευτέρα το περιοδικό New York ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι ο επικεφαλής της εταιρείας, Ρούπερτ Μέρντοχ, και οι δύο γιοι του αποφάσισαν την απομάκρυνση του αρχισυντάκτη.

Η μητρική εταιρεία απάντησε στις φήμες περί απομάκρυνσης τονίζοντας ότι «ο Ρότζερ παραμένει στη θέση του, καθώς η έρευνα είναι σε εξέλιξη».

Με τις έρευνες αυτές διακυβεύεται μια σπουδαία πορεία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην πολιτική. Υπό τις διαταγές του Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Αϊλς δημιούργησε ένα ειδησεογραφικό κανάλι για το συντηρητικό κοινό που ένιωθε παραμελημένο από τα πιο συμβατικά ΜΜΕ. Από το 2002 και μετά, έχει επισκιάσει το CNN στα ποσοστά θεαματικότητας, ενώ αυτές τις μέρες έχει κυριαρχήσει πλήρως στην κάλυψη του συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Επίσης, τα κέρδη που αποκομίζει το κανάλι είναι εξαιρετικά υψηλά, αγγίζοντας το ένα τέταρτο των κερδών της μητρικής του εταιρείας. Τέλος, παρότι τελευταία η επιρροή του ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς έδειχνε να φθίνει λόγω της αντιπαλότητάς του στον Ντόναλντ Τραμπ, τις τελευταίες εβδομάδες ο 70χρονος μεγιστάνας δείχνει να το προτιμά από τα άλλα κανάλια, στην προσπάθειά του να προσεγγίσει επιπλέον ψηφοφόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή