ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό εξέταση η σχέση του Ρουπακιά με την Χ.Α.

ypo-exetasi-i-schesi-toy-roypakia-me-tin-ch-a-2143500

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά,  Χρυσούλα η οποία κατέθεσε  για τρίτη μέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε η σχέση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την ΧΑ. 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέδειξαν στη μάρτυρα σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα,το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μια φωτογραφία στην οποία έχει απαθανατιστεί ο γιος του Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη φερόμενο ως πυρηνάρχη της Νίκαιας. " Θα εμπιστευόσασταν έναν ξένο για να φωτογραφηθεί με το παιδί σας; " ρώτησε ο δικηγόρος σε μια προσπάθεια να καταδείξει την στενή σχέση των δυο κατηγορουμένων χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Την ίδια ώρα , η υπεράσπιση επιχείρησε να αποδομήσει την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά στην εφέτη – ανακρίτρια που χειρίστηκε την έρευνα αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που ελήφθη . Μάλιστα, η πρόεδρος απευθυνόμενη στους συνηγόρους υπεράσπισης παρατήρησε πως αν η μάρτυρας "έχει παράπονο … έχει δικαίωμα να προσφύγει…".

Η Χρυσούλα Ρουπακιά δέχτηκε βροχή ερωτήσεων και για το μαχαίρι – όπλο του εγκλήματος που όπως έχει καταθέσει είχε αγοράσει  η ίδια. 

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφό σας είχε λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι
Μάρτυρας: Οχι

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από που εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιας για να μπορέσει να  κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού , όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι. 

Μάρτυρας: Ποτέ  δεν μου έχει πει οτι εκπαιδεύτηκε.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε ότι "αν ο αδελφός μου δεν ήταν στη Χρυσή  Αυγή μπορεί και εγώ να μην ήμουν  ψηφοφόρος" . Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε πως ακολούθησε τη Χρυσή Αυγή γιατί  την "συγκίνησε η προσφορά τους για τους Έλληνες". 

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν σχόλια από την πλευρά της υπεράσπισης με την πρόεδρο να παρεμβαίνει σχολιάζοντας : 
"Αυτή είναι απαράδεκτη συμπεριφορά υπερασπιστή" και προειδοποιώντας   ότι θα λάβει μέτρα. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εξετάζοντας την Χρυσούλα Ρουπακιά επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση που είχε δώσει στην ανάκριση. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν η ίδια είχε μιλήσει στην εφέτη -ανακρίτρια για τάγματα εφόδου, μηνύματα και δράσεις της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε πως απαντούσε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί. " Κατέθετα πεντέ μισή ώρες . Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέας" είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας προσθέτοντας  πως δεν θυμάται να της διάβασαν την κατάθεση της πριν υπογράψει. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση  προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου η οποία απευθυνόμενη σε συνήγορο υπεράσπισης είπε: "ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση;  Η ίδια (σ.σ. η μάρτυρας ) είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις" . 

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε πως έχει δεχθεί απειλές υπογραμμίζοντας πως τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της έκαψαν και τα δυο μαγαζιά . Αναφερόμενη δε στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ μετέδιδαν τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση τόνισε "μπορούσε να μου προκαλέσει φόβο αλλά όχι τόσο πολύ".