Υπό εξέταση η σχέση του Ρουπακιά με την Χ.Α.

Υπό εξέταση η σχέση του Ρουπακιά με την Χ.Α.

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο των ερωτήσεων που υπέβαλαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά,  Χρυσούλα η οποία κατέθεσε  για τρίτη μέρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε η σχέση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την ΧΑ. 

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπέδειξαν στη μάρτυρα σειρά φωτογραφιών στις οποίες εμφανίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα,το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μια φωτογραφία στην οποία έχει απαθανατιστεί ο γιος του Ρουπακιά με τον κατηγορούμενο Γ. Πατέλη φερόμενο ως πυρηνάρχη της Νίκαιας. " Θα εμπιστευόσασταν έναν ξένο για να φωτογραφηθεί με το παιδί σας; " ρώτησε ο δικηγόρος σε μια προσπάθεια να καταδείξει την στενή σχέση των δυο κατηγορουμένων χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

Την ίδια ώρα , η υπεράσπιση επιχείρησε να αποδομήσει την κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά στην εφέτη – ανακρίτρια που χειρίστηκε την έρευνα αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που ελήφθη . Μάλιστα, η πρόεδρος απευθυνόμενη στους συνηγόρους υπεράσπισης παρατήρησε πως αν η μάρτυρας "έχει παράπονο … έχει δικαίωμα να προσφύγει…".

Η Χρυσούλα Ρουπακιά δέχτηκε βροχή ερωτήσεων και για το μαχαίρι – όπλο του εγκλήματος που όπως έχει καταθέσει είχε αγοράσει  η ίδια. 

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφό σας είχε λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι

Μάρτυρας: Οχι

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από που εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιας για να μπορέσει να  κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού , όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι. 

Μάρτυρας: Ποτέ  δεν μου έχει πει οτι εκπαιδεύτηκε.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε ότι "αν ο αδελφός μου δεν ήταν στη Χρυσή  Αυγή μπορεί και εγώ να μην ήμουν  ψηφοφόρος" . Απαντώντας δε σε σχετικές ερωτήσεις υποστήριξε πως ακολούθησε τη Χρυσή Αυγή γιατί  την "συγκίνησε η προσφορά τους για τους Έλληνες". 

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν σχόλια από την πλευρά της υπεράσπισης με την πρόεδρο να παρεμβαίνει σχολιάζοντας : 

"Αυτή είναι απαράδεκτη συμπεριφορά υπερασπιστή" και προειδοποιώντας   ότι θα λάβει μέτρα. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης εξετάζοντας την Χρυσούλα Ρουπακιά επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση που είχε δώσει στην ανάκριση. Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να απαντήσει αν η ίδια είχε μιλήσει στην εφέτη -ανακρίτρια για τάγματα εφόδου, μηνύματα και δράσεις της Χρυσής Αυγής ισχυρίστηκε πως απαντούσε σε ερωτήσεις που της υπέβαλλαν οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονταν από συνομιλίες που έχουν καταγραφεί. " Κατέθετα πεντέ μισή ώρες . Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέας" είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας προσθέτοντας  πως δεν θυμάται να της διάβασαν την κατάθεση της πριν υπογράψει. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση  προκάλεσε το σχόλιο της προέδρου η οποία απευθυνόμενη σε συνήγορο υπεράσπισης είπε: "ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση;  Η ίδια (σ.σ. η μάρτυρας ) είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις" . 

Στη συνέχεια η Χρυσούλα Ρουπακιά κατέθεσε πως έχει δεχθεί απειλές υπογραμμίζοντας πως τρεις μέρες πριν ξεκινήσει η δίκη της έκαψαν και τα δυο μαγαζιά . Αναφερόμενη δε στον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ μετέδιδαν τις ειδήσεις σχετικά με την υπόθεση τόνισε "μπορούσε να μου προκαλέσει φόβο αλλά όχι τόσο πολύ".

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή