Τουρκική πρεσβεία: «Παρεξήγηση» τα περί σύλληψης αξιωματικού που υπηρετεί στην Αθήνα

Τουρκική πρεσβεία: «Παρεξήγηση» τα περί σύλληψης αξιωματικού που υπηρετεί στην Αθήνα

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «παρεξήγηση» η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι συνελήφθη στην Τουρκία ένας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Αθήνα «προ αρκετών ετών», αποδίδει η τουρκική πρεσβεία την πληροφορία περί σύλληψης του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου της. Στην διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η Τουρκική πρεσβεία τονίζεται ότι το όλο το προσωπικό, περιλαμβανομένου του στρατιωτικού ακολούθου, βρίσκεται στην θέση του.

Nωρίτερα, αξιόπιστες πηγές μετέδιδαν ότι συνελήφθη ο εν ενεργεία βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Τουρκία. Ωστόσο από την τουρκική πλευρά οι σχετικές πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 1.000 αξιωματικοί και στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι συμμετοχής στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της περασμένης Παρασκευής, παραμένουν ασύλληπτοι και καταζητούνται.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμσέκ, δίνοντας άλλη μία διάσταση στην άκρως επισφαλή, παρά την καταστολή των στασιαστών, κατάσταση στη χώρα, μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού κινήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή