Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήμα του νησιού

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήμα του νησιού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη από τις 3:10 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Χίο, στην περιοχή Βέσσα, στην νότια πλευρά του νησιού.

Επί τόπου βρίσκονται 16 οχήματα της πυροσβεστικής με 38 πυροσβέστες, 40 εθελοντές, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 23 οχήματα του Δήμου. Ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι ελικόπτερα. Τα καναντέρ της πυροσβεστικής προς το παρόν δεν μπορούν να συνδράμουν από αέρος λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος του νησιού, Μανώλης Βουρνούς. στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια του χωριού Ελάτα και μάλιστα έκαψε περιμετρικά κάποιες αυλές. Κάποιοι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό λόγω των καπνών χωρίς όμως να έχει δοθεί κάποια τέτοια εντολή.

Σημειώνεται ότι κάηκαν καλλιέργειες μαστιχόδενδρων μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε να κηρυχθούν οι περιοχές των Δημοτικών Διαμερισμάτων Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων και Πυργίου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στην Κρήτη

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι τεσσερις πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ της Κυριακης σε διάφορα του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Το μεγαλύτερο μέτωπο εκδηλώθηκε στη Γέργερη, δύο ώρες μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει από το απόγευμα. Η νέα πυρκαγιά κινητοποίησε την Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο με 17 οχήματα και 40 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα αλλα και τους κατοίκους του χωριού. Μετά από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Στις 2 τα ξημερώματα εκδηλώθηκε φωτιά στους Στόλους του δήμου Γόρτυνας που σβήστηκε αργότερα με την επέμβαση πέντε ανδρών της Πυροσβεστικης που έσπευσαν με δυο οχήματα.

Λίγο αργότερα, νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε στο Σμάρι του δήμου Μινωα Πεδιάδας, όπου έσπευσαν τρία οχήματα με έξι άνδρες κι ένα πεζοπόρο τμήμα που έθεσαν την φωτιά υπό μερικό έλεγχο

Τέλος, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, μιά ακόμη φωτιά εκδηλώθηκε στο Ασήμι όπου επιχείρησαν δύο οχήματα με πέντε άνδρες και αργότερα κατάφεραν να τη σβήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή