ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση Βγενόπουλου για έρευνα στο σπίτι του

antidrasi-vgenopoyloy-gia-ereyna-sto-spiti-toy-2144014

Ανακοινώσεις στον απόηχο της είδησης για έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος», εξέδωσε χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Στην πρώτη από αυτές, ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι «στις 18 Ιουλίου έγινε έρευνα στο σπίτι μου στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης. Οταν οι δικηγόροι μου προσπάθησαν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης, η απάντηση της εισαγγελίας ήταν “σε αυτήν τη φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής είναι απόρρητο”. Τελικώς, το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής “δικογραφίας” απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας μια σειρά άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με τη συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, ο κ. Βγενόπουλος επισημαίνει ότι «μέσω του Τύπου πληροφορήθηκα ότι ανασύρθηκαν εκ του αρχείου δύο δικογραφίες που αφορούν τη Λαϊκή Τράπεζα και θα επανεξετασθούν λόγω “νέων” στοιχείων που προέκυψαν από αναφορές των πολιτικών Τσιρώνη και Σηφουνάκη, οι οποίοι είναι αντίδικοί μου και με αποφάσεις δικαστηρίων συκοφάντες».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι «η υπόθεση έχει ήδη κριθεί με διάταξη της εισαγγελέως εφετών κ. Τσατάνη, η οποία την αρχειοθέτησε». Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνηση παράνομου χρήματος. Κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία θα αξιολογήσουν.