Αντίδραση Βγενόπουλου για έρευνα στο σπίτι του

Αντίδραση Βγενόπουλου για έρευνα στο σπίτι του

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοινώσεις στον απόηχο της είδησης για έφοδο των οικονομικών εισαγγελέων στο σπίτι του, στο πλαίσιο έρευνας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος», εξέδωσε χθες ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Στην πρώτη από αυτές, ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι «στις 18 Ιουλίου έγινε έρευνα στο σπίτι μου στο πλαίσιο κάποιας προκαταρκτικής εξέτασης. Οταν οι δικηγόροι μου προσπάθησαν να πληροφορηθούν το περιεχόμενο της προκαταρκτικής εξέτασης, η απάντηση της εισαγγελίας ήταν “σε αυτήν τη φάση το περιεχόμενο της προκαταρκτικής είναι απόρρητο”. Τελικώς, το πλήρες περιεχόμενο της σχετικής “δικογραφίας” απεκάλυψε ο Βαξεβάνης (!) δημοσιεύοντας μια σειρά άνευ ουσίας τηλεφωνικών συνομιλιών στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας σε σχέση με τη συμμετοχή μου στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που έγινε στις αρχές του 2011».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, ο κ. Βγενόπουλος επισημαίνει ότι «μέσω του Τύπου πληροφορήθηκα ότι ανασύρθηκαν εκ του αρχείου δύο δικογραφίες που αφορούν τη Λαϊκή Τράπεζα και θα επανεξετασθούν λόγω “νέων” στοιχείων που προέκυψαν από αναφορές των πολιτικών Τσιρώνη και Σηφουνάκη, οι οποίοι είναι αντίδικοί μου και με αποφάσεις δικαστηρίων συκοφάντες».

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι «η υπόθεση έχει ήδη κριθεί με διάταξη της εισαγγελέως εφετών κ. Τσατάνη, η οποία την αρχειοθέτησε». Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η εντολή για έρευνα δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου σχετικά με τυχόν σχέσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου με διακίνηση παράνομου χρήματος. Κατασχέθηκαν έγγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών, τα οποία θα αξιολογήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή