Συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια

Συλλήψεις για τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ προχώρησαν σε δύο συλλήψεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων που ξέσπασαν, τη νύχτα της Κυριακής, έξω από το Πολυτεχνείο. Συνέλαβαν δύο Ελληνες, 19 και 30 ετών, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Είναι η πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων μηνών που η αστυνομία προχωρεί σε συλλήψεις κουκουλοφόρων για συμμετοχή σε επεισόδια στα Εξάρχεια. Πάντως, κανείς από τους δύο δεν είναι γνωστός στην ΕΛ.ΑΣ. από παλαιότερη συμμετοχή του σε επεισόδια.

Οι δικυκλιστές της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ εκτελούσαν υπηρεσία στατικής φύλαξης έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Μετά την έναρξη των επεισοδίων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, πήραν εντολή να κινηθούν προς το κτίριο του Πολυτεχνείου και να προχωρήσουν σε συλλήψεις κουκουλοφόρων που συμμετείχαν στις ταραχές εκτοξεύοντας πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικούς που ήταν παρόντες στα επεισόδια, την εντολή για «εμπλοκή» των δικυκλιστών της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ έδωσε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Εχει προηγηθεί, εξάλλου, σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων και τα σχεδόν καθημερινά επεισόδια που σημειώνονται γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι συγκρούσεις αντιεξουσιαστών με την αστυνομία ξεκίνησαν στις 11.20 μ.μ. Κουκουλοφόροι βγήκαν από το Πολυτεχνείο και πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ που εκτελούσε υπηρεσία στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης. Στη διάρκεια των επεισοδίων που ακολούθησαν, αστυνομικοί της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκε το περασμένο φθινόπωρο από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, αλλά αργότερα ενσωματώθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ, υπό την πίεση συχνών επιθέσεων (ατύπως φέρουν κωδική ονομασία «Ομικρον»), πήραν εντολή να μετακινηθούν από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και να προχωρήσουν σε συλλήψεις ταραξιών. Η μία ομάδα κινήθηκε προς τη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηρακλείου και η δεύτερη στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Τοσίτσα. Κατόπιν κίνησης τακτικής, εγκλώβισαν τους κουκουλοφόρους στον πεζόδρομο της οδού Τοσίτσα και πέτυχαν τη σύλληψη δύο εξ αυτών. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου για εκρηκτικά, πρόκληση σωματικών βλαβών κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή