Συνελήφθη διευθυντής κλινικής για «φακελάκι»

Συνελήφθη διευθυντής κλινικής για «φακελάκι»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «φακελάκι» κατηγορούνται ο διευθυντής της ουρολογικής κλινικής κεντρικού νοσοκομείου της Αθήνας και ένας ιδιώτης γιατρός, επίσης ουρολόγος. Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από καταγγελία ασθενή. Ο ιδιώτης γιατρός παρακολουθούσε ιατρικά τον καταγγέλλοντα και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα του συνέστησε να επισκεφθεί τον διευθυντή της κλινικής για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του. Επιπλέον, τον ενημέρωσε ότι θα έπρεπε να δώσει στον γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση» που θα του παρείχε. Πράγματι, ο ασθενής επισκέφθηκε την ουρολογική κλινική του δημόσιου νοσοκομείου και υπεβλήθη σε θεραπεία από τον διευθυντή γιατρό, ο οποίος μετά το τέλος της αγωγής απαίτησε το ποσό των 100 ευρώ για τις υπηρεσίες του. Ο ασθενής κατήγγειλε την υπόθεση στους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Τη Δευτέρα, κατόπιν υπόδειξης των «αδιάφθορων», ο καταγγέλλων επισκέφθηκε εκ νέου τον διευθυντή γιατρό και του παρέδωσε 100 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αμέσως μετά, ο γιατρός συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η σύλληψη και του ιδιώτη γιατρού. Ο πρώτος κατηγορείται για δωροληψία και ο δεύτερος για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Οι δύο συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Παρόμοια υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Μάιο στη Θράκη. Και τότε, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. είχαν συλλάβει γιατρό ωτορινολαρυγγολόγο δημόσιου νοσοκομείου, με την κατηγορία ότι ζήτησε 500 ευρώ, προκειμένου να υποβάλει γρηγορότερα σε χειρουργική επέμβαση γυναίκα ασθενή. Την υπόθεση είχε καταγγείλει στην αστυνομία ο σύζυγος της ασθενούς. Από την απολογιστική έκθεση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για το 2015 που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα προκύπτει ότι οι «αδιάφθοροι» δέχθηκαν πέρυσι 30% λιγότερες καταγγελίες σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Συγκεκριμένα, το 2015 καταγράφηκαν 1.243 καταγγελίες αντί 1.842 το 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή