«Ανοίγει ο δρόμος» για υποθαλάσσιο αγωγό στην Αίγινα

«Ανοίγει ο δρόμος» για υποθαλάσσιο αγωγό στην Αίγινα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνέχιση του διαγωνισμού για τον υποθαλάσσιο αγωγό της ΕΥΔΑΠ προς την Αίγινα αποφάσισε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας απέρριψε τις τρεις προσφυγές εταιρειών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό για τον αποκλεισμό άλλων υποψήφιων αναδόχων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει η τεχνική αξιολόγηση των προτάσεων των εταιρειών και να προκύψει ταχύτερα ο ανάδοχος.

Μετά την απόφαση, ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων της Αττικής Τάκης Χατζηπέρος εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την απόφαση, «που απεμπλέκει από δικαστικές διαμάχες, προς το παρόν, ένα σημαντικό έργο δημοσίου συμφέροντος για τους πολίτες της Αίγινας.

Το έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ είναι έργο ουσίας, το οποίο θα βάλει τέλος στο μεγάλο και κοστοβόρο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, όπως απαιτούν οι χιλιάδες κάτοικοί του εδώ και δεκαετίες».

H αναγκαιότητα

Η σημασία του έργου αναδεικνύεται από το γεγονός ότι η κάλυψη των αναγκών των 13.550 κατοίκων του νησιού, πληθυσμού που υπερ-τετραπλασιάζεται το καλοκαίρι, γίνεται μέσω υδροφόρων πλοίων από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στον Ασπρόπυργο. Τα πλοία μεταφέρουν 2,4 – 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό ετησίως, με κόστος μεταφοράς περί τα 4 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Μέρος του κόστους αυτού επωμίζεται ο Δήμος Αίγινας, που συχνά δεν έχει τους πόρους να πληρώσει τις οφειλές του προς τους ιδιοκτήτες των υδροφόρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή