Διώξεις για κακούργημα κατά 11 σχετικά με τον εκσυγχρονισμό φρεγατών τύπου «S»

Διώξεις για κακούργημα κατά 11 σχετικά με τον εκσυγχρονισμό φρεγατών τύπου «S»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη κατά έντεκα ατόμων για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για τη σύμβαση που υπεγράφη επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η έρευνα που διενεργήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια από την Εισαγγελία Διαφθοράς εντόπισε μόνον ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας, όχι όμως για δωροδοκίες η ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πάντως, για λόγους επί της ουσίας τυπικούς, η σχετική δικογραφία θα διαβιβαστεί και στη Βουλή για τυχόν ευθύνες και του τότε υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου. Η εν λόγω διαβίβαση της δικογραφίας για τον τότε υπουργό, κρίνεται επί της ουσίας τυπική, διότι για το αδίκημα της απιστίας, αν τυχόν προκύψουν ευθύνες σε βάρος Παπαντωνίου, έχει επέλθει με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ισχύει ακόμα, παραγραφή.

Η ποινική δίωξη αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Σπυρίδωνα Τραυλό και άλλα δέκα άτομα στελέχη του υπουργείου την εποχή εκείνη καθώς από την έρευνα προέκυψε ότι η σύμβαση για τις φρεγάτες προκάλεσε στο δημόσιο ζημιά που φθάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή