Σε πρώτο πλάνο η πολιτιστική βιομηχανία από τον Δήμο Αθηναίων

Σε πρώτο πλάνο η πολιτιστική βιομηχανία από τον Δήμο Αθηναίων

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αθηναίων έχει, εδώ και καιρό, δώσει δείγματα ενδιαφέροντος για την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα. Ο κόμβος που έχει ιδρύσει εντός της Τεχνόπολης, το Innovathens, αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει: να προωθήσει τις νέες μορφές επιχειρείν και δημιουργείν, φέρνοντας σε επαφή την εμπειρία με τις φρέσκες ιδέες.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται και ο 5ος Κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή, ο οποίος, πρώτη φορά, εστιάζει στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες. Η κρίση, και ειδικά στην Ελλάδα, έχει στρέψει πολλούς νέους αλλά και παλαιότερους επιχειρηματίες στον ευρύτερο τομέα του πολιτισμού. Ισως, αυτές οι εποχές ωθούν όλο και περισσότερους στη δημιουργία, προκειμένου να αναβιώσει η κληρονομιά και να οικοδομηθούν νέες εστίες πολιτισμού που θα συνδυάσουν το υπάρχον πολιτισμικό υλικό με τα σύγχρονα προϊόντα.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της GESAC, ο συνολικός κύκλος εργασιών των αντίστοιχων βιομηχανιών στην Ευρώπη υπολογίζεται περίπου στα 540 δισ., με περίπου 7 εκατομμύρια απασχολούμενους. Οι αριθμοί αυτοί τοποθετούν τις βιομηχανίες στην τρίτη θέση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ακολουθώντας τις νέες τάσεις παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, ο 5ος Κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή θα εστιάσει στο βιβλίο, στη μουσική, στις (ανα)παραστατικές τέχνες (performing arts), στην τηλεόραση, στον κινηματογράφο, στο ραδιόφωνο, στα ψηφιακά παιχνίδια και στις ψηφιακές εφαρμογές, στις εικαστικές τέχνες, στην αρχιτεκτονική και στη διαφήμιση.

Αυτό που θα συμβεί στις εγκαταστάσεις του Ιnnovathens στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, είναι στην πραγματικότητα ταχύρρυθμη συμβουλευτική, η οποία συμπεριλαμβάνει ενημέρωση, εκπαίδευση και εξατομικευμένη καθοδήγηση σε ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να επιχειρήσουν στη δημιουργική και πολιτιστική βιομηχανία.

Στο πρόγραμμα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός σχημάτων, η συμμετοχή των οποίων θα αξιολογηθεί από επιτροπή. Οι αιτήσεις και οι προτάσεις μπορούν να κατατίθενται έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ενώ η ανακοίνωση των συμμετεχόντων θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου 2016 και η διάρκειά του θα είναι από την 1η Νοεμβρίου 2016 έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.piop.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή