Αξιωματικοί ΗΠΑ με Ευ. Αποστολάκη

Αξιωματικοί ΗΠΑ με Ευ. Αποστολάκη

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τα ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής ενημερώθηκαν χθες από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη 16 ανώτατοι αξιωματικοί των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας τους σε χώρες «ενδιαφέροντος ΗΠΑ» (όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ). Πρόκειται για 16 ταξίαρχους όλων των Οπλων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που συμμετέχουν στο στρατιωτικό σχολείο CAPSTONE General and Flag Officer Course, με επικεφαλής τον πτέραρχο ε.α. Μάρτιν Γκρέγκορι. Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν ότι από αυτή τη σχολή συνήθως αποφοιτούν όλοι οι αξιωματικοί που μετέπειτα στελεχώνουν τις επιτελικές θέσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο κ. Αποστολάκης και οι Ελληνες επιτελείς ενημέρωσαν τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για τις τρέχουσες εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον ασφαλείας, την αμυντική πολιτική, τις διεθνείς υποχρεώσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και τις στρατιωτικές συνεργασίες. Σήμερα, η αντιπροσωπεία των αμερικανών στρατιωτικών θα βρεθεί στην Κρήτη, όπου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στην 115 Πτέρυγα Μάχης και στη βάση της Σούδας. Στο πλαίσιο αυτό, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί θα ενημερωθούν, όπως τονίζεται από το ΓΕΕΘΑ, για ζητήματα «διμερούς ενδιαφέροντος», τα οποία μπορεί να μην προσδιορίζονται, αλλά υπονοούνται, καθώς είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί αλλά και το ΝΑΤΟ θεωρούν τη Σούδα μοναδικής στρατηγικής σημασίας. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες αποκτά μία ακόμη πιο έντονη διάσταση, ιδιαίτερα μετά την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και την επί τα χείρω εξέλιξη των σχέσεών της με τη Δύση. Το Αιγαίο αλλά και η Κρήτη ούτως ή άλλως βρίσκονται στο επίκεντρο του συμμαχικού ενδιαφέροντος αυτή την περίοδο, είτε λόγω του προσφυγικού είτε λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή