ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η προσφορά του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων

i-prosfora-toy-technologikoy-ekpaideytikoy-idrymatos-ionion-nison-2144498

Στην Κεφαλονιά, με την πλούσια πολιτιστική παράδοση, δύο εκδηλώσεις στις αρχές Αυγούστου σηματοδοτούν όχι μόνο τον ιδιαίτερο πολιτισμικό χαρακτήρα των Ιονίων Νήσων αλλά και την τεράστια ερευνητική δυνατότητα σε διάφορες πτυχές του πολιτισμού και της κοινωνίας. Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της ανάδειξης και προβολής του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων, διοργανώνει δύο σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κεφαλονιάς (ΚΕΔΗΚΕ).

Στις 3 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., σε εκδήλωση στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας & Εκπαίδευσης «Κωνσταντίνος Παρθένης», στην Πεσσάδα, παρουσιάζονται οι «Πολιτιστικές δραστηριότητες του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων» με τη συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων, οι οποίοι θα μιλήσουν για την τέχνη της Επτανησιακής Σχολής, τη δημόσια γλυπτική στα Επτάνησα, τη σχέση Κύπρου – Κεφαλονιάς στα νεότερα χρόνια καθώς και για το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα των αδελφών Καραβιώτη με κεφαλονίτικες καντάδες και δικά τους τραγούδια.

Στις 6 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» (αίθουσα Διονυσίου Λαυράγκα) θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Λόγια Κεφαλληνιακή Μούσα» των Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού και Λαμπρογιάννη Πεφάνη. Πρόκειται για ένα έργο, προσφορά του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων στον πολιτισμό των νησιών μας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ερμηνεία μελωδιών του παραπάνω βιβλίου από την Ευγενία Φορέστη – Αθανασοπούλου, τον Σταύρο Νιφοράτο, την Αντωνία Καλογήρου, τον Αθανάσιο Τρικούπη και τη χορωδία της Λειβαθούς υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Καλογηρά.

ΤΗΛΕΦΟΣ